Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na parkovišti do mě jeden člověk nacouval. Vyřídili jsme tedy papírování - formulář o nehodě kde se k vině přiznal. Půjde na svou pojišťovnu a tam vše nahlásí, načež tam pak půjdu já a přihlásím se o náhradu škody, je to tak? Nikdy jsem to nedělal. Může mi být odepřeno pojistné, pokud na sebe auto stále ještě nemám dohlášené? Vozidlo je tedy v polopřevodu (ne kvůli ekodani), ale kvůli tomu, že jsem ho ještě na sebe nestihl dohlásit. Povinné ručení mám uzavřené ode dne koupě. I když tady jde spíš o povinné ručení toho, kdo do mě nacouval, že? Děkuji za odpověď.
Pokud jste na základě kupní či jiné smlouvy majitelem vozu, neměli by vám náhradu škody upřít. Pojistku uzavíráte vždy ihned po koupi - ještě před přepisem na sebe, z čehož vyplývá, že s touto situací, ve které jste se ocitl, se počítá.
Kdysi jsem byl také účastníkem dopravní nehody a jestli si dobře vzpomínám, tehdy stačilo zajít na svojí pojišťovnu a nahlásit událost a oni si to pojišťovny mezi sebou vyřídily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.