Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřadit auto použité na ND?

Od: hajzler odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, prosím o radu.
Měl jsem nehodu, auto bylo na odpis, protože se sevřelo. Koupil jsem teda jiný, to mělo špatnej motor. Přeházel jsem vše do toho, co jsem koupil a s tím jezdím. Teďka mi ale zůstalo to bourané a já nevím, jak jej vyřadit z evidence? Abych za něj nemusel nic platit. Díky za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Potřebujete doklad o ekologické likvidaci, nebo zajít na magistrát a ohlásit zánik vozidla. Vozidlo jste použij třeba jako sklad nářadí . Aspon myslím, že to tak šlo udělat

k2

Ale uz nejde.

hodnocení

0x

hajzer, musíte vozidlo (nebo jeho zbytky) předat na ekologickou likvidaci a s tímto dokladem zdarma vyřadit z evidence.

buss
hodnocení

0x

Může zaniknout jak praví zákon.

dobry
hodnocení

0x

Zánik vozidla jak se již píše, např. jako sklad nářadí. Doplním, je potřeba výrobní štítek.

dobrý, ale to již neplatí..

buss

Jo, od 2015, není to v v z. č. 239/2013?

nu*
hodnocení

0x

dejte auto do režimu dočasného vyřazení a odhlašte ( polopřevod) na diesela nebo na babičku,l auto zanikne samo

stávající zákon po noivele účinné od 1.10.2013 nemumožňuje trvalé vyřazení auta beu potvbrzení

zánik auta zákonodárce nespecifikuje proto tuto možnost anio neloze reálně využít

rozebírání auta na díly je porušením zákona o odpadech, bez ohledu na to co si o tom myslíte, můžete se s důvěrou obracet na svého poslance

A proč neradíte odhlásit na Vás pane Nu,proč zrovna na mne?

jiris*
hodnocení

0x

Jelikož co úředník to názor, jak mám osobně vyzkoušeno, zajděte/zavolejte na dopravák a zeptejte se, zda jde trvale vyřadit vozidlo z evidence pokud vozidlo takzvaně zaniklo... Pokud po vás budou přecijen vyžadovat doklad o ekologické likvidaci, dopravte zbytky vozu VČETNĚ IDENTIFIKAČNÍCH ŠTÍTKŮ a velkým TP do sběrny autovraků a doufejte, že vám toto přijmou jako vozidlo k eko likvidaci. Některé sběrny trvají na tom, že pro příjem vozidla k eko likvidaci musí být toto vozidlo kompletní. Raději bych do sběrny předem zavolal a optal se, zda mi tyto zbytky vozu přijmou jako vozidlo... Přeji šťastné pořízení...

nu*
hodnocení

0x

- stačí si přečíst zákon platný od 1.10.2013 a budete mít ve všem jasno

- úředník má na svlj názor právno ale jednat musí podle zákona

- tazazel uvádí ža auto má, nechce nic platit...nic mu nebrání vše co přeházel na "koupené" auto naházet do kufru ztoho bouranéhpo a auto cdát k ekolikvidaci...

- závěrem, tazatel si nedql tu nám,ahui by ubedl, jak je to s autem které "koupil", zda je regusitrováno, zda jsou k němu dokaldy atd

- je tedy možné že má vlasztně dvě registrovaná auta...špatně pololžená otázka?

jiris*

Myslím, že otázka je položena celkem správně. Z otázky ,,jak jej vyřadit z evidence?" jasně vyplývá, že vozidlo je registrováno. A pokud se tohoto vozidla chce nadobro zbavit, je nutné jej trvale vyřadit z registru vozidel... Jinak souhlasím s tím - naházet vyndané díly do likvidovaného vozu a odvézt na ekolikvidaci.

hodnocení

0x

Jak jednoduché,bourané dát k ekolikvidaci a s protokolem na příslušný úřad a trvale zrušit (vyřadit z evidence).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]