Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
rad bych se zeptal na neco ohledne povinneho ruceni. Koupil jsem si vozidlo na bratrovu firmu (s.r.o.), ale povinne ruceni jsem mel sjednane na mou osobu (s tim, ze jsem tam samozrejme uvedl, ze majitel a provozovatel vozidla je s.r.o.). Ve smlouve je jasne uvedeno, ze je to na me jmeno. Mel jsem to u Slavie dva roky od 1/2011 do 1/2013, pak jsem si sjednal povinne ruceni jinde, opet primo na me. Tehdy to bylo nejaky promo a tak jsem bonus/malus neresil. Nicmene ted si sjednavam nove na dalsi rok a beskodni prubeh dle rodneho cisla je pouze 10 mesicu (1/2013-11/2013). Zjistoval jsem co a jak u Slavie a bylo mi receno, ze podle Ceske kancelare pojistitelu se az do konce minuleho roku dle jejich pokynu bezskodni prubeh v takovemto pripade psal na firmu, nikoliv na osobu a to i v pripade, ze povinne ruceni bylo uzavirano na konkretni osobu. Prijde mi to blbost a nechci prijit o 24 mesicu bezskodniho prubehu...
Vite nekdo jak to tedy je?
Řekl bych, že někde je chyba, bonus by měli přiznat Vám (jako pojistníkovi). Měl jsem to podobně - vlastník a provozovatel byla jiná osoba, pov. ručení jsem uzavřel já (pojistník) a bonus mi normálně přiznali.
Zkuste napsat na Slavia pojišťovnu žádost o zaslání "Potvrzení o době trvání a škodním průběhu pojištění dle pojistné smlouvy č. XXXX" (místo XXXX uveďte číslo Vaší poj. smlouvy), ať to pošlou na vaši adresu (email). Jako pojistník tam budete Vy, doba trvání by tam měla být správně, počet škod 0. Nové pojišťovně (kde teď chcete uzavřít pov. ruč.) doložíte nárok na bonus tímto papírem s tím, že si to mohou ověřit.
doplněno 26.11.13 21:19:To potvrzení Vám prostě vydat musí. VY jste pojistku uzavřel, VY jste ji platil, VY jste smlouvu vypověděl, VY máte nárok na toto potvrzení. I kdyby na příkaz kohokoliv přiznali bonus komukoliv, potvrzení o době a škodním průběhu MUSÍ VYDAT VÁM. Toto potvrzení (kde budete jako pojistník) předložte nové pojišťovně a ta si to vyřeší už sama, nemějte obavy.
doplněno 27.11.13 01:51:Vycházím z vlastní zkušenosti - od r.2000 (odkdy funguje systém bonus/malus) jsem měl auta pojištěna na RČ (soukromá auta) i na IČ (jako podnikající FO), auta byla vlastní i pronajatá. Pokud by si pojišťovna ověřovala můj nárok na bonus dle RČ (jak píšete Vy), neměl bych nárok na bonus získaný z pojistek na IČ a naopak. Vždy stačilo předložit potvrzení o průběhu pojistek a nikdy s bonusem problém nebyl. Přeji hodně zdaru.
Taky bych rekl, ze nekde chyba je, ale do Slavie jsem volal, prohadal jsem se docela vysoko a odpoved byla porad stejna. Na zaklade pokynu od CKP byl bezskodni prubeh do 1/2013 priznavan firme, nikoliv jednotlivci. Posilat jim zadost a dopis je na nic, to jsem jim posilal i pri vypovedi a nenapsali mi nic. Navic to neni treba, protoze vse je v databazi podle rodneho cisla. A me tam prave ty dva roky chybi. Takze pockam, az se mi vyjadri CKP a pak s tim vyjadrenim naklusu na pojistovnu. Do te doby se ptam i zde, protoze me zajima, jestli byl nekdo ve stejne situaci a ma to jinak.
doplněno 26.11.13 23:58:Ja pojistku uzaviram vzdy pres brokery nebo online pres srovnavace. Ty (a dle informaci co mam tak i pojistovny) si to overuji dle rodneho cisla, kde je vse uvedeno, nikoli dle nejakeho papiru, ktery by mi pojistovna vydala. To bych za tech asi sest let mel doma totiz uz asi pet papiru, jelikoz povinne ruceni uzaviram kazdy rok nove, kvuli lepsi cene.
Kazdopadne dekuji za snahu pomoci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.