Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v poslední době je na internetu mnoho inzerátů na sk. C+ E bez požadavku profesního průkazu.
Má se v blízké době tento průkaz vyškrtnout z podmínek pro kamioňáky? Stejně jako je tomu v EU ... nikde ho nemaji ...
"Má se v blízké době tento průkaz vyškrtnout z podmínek pro kamioňáky" tomu nevěřím a nic se nechystá...
nevím, zdali v cizině mají profesáky, (u nás se již zapisuje do řp, ale vím, že po celé Evropě musí mít školení...
Ahoj. Jak píše Milan, nová kartička se už nevydává a to vykonání povinného školení se vyznačuje přímo kodem do ř.p. Osobně to ještě nemám.
V cizině profesáky nemají nikde.
Já to celý vůbec nechápu.
ŘP, profesák i digi karta karta mají stejné číslo, proč tedy musím nosit tři doklady, když mohli být dva s tím, že bych měl v ŘP nějaký harmonizační kód?
Ztratím jeden doklad a musím si stejně vyměnit všechny.
Je to asi i o platnosti, protože ŘP je na 10 let, zbylé dva na pět.
Takže např v Německu mohu začít jezdit bez "profesáku " , ale musím tam podstoupit školení?
Jak asi vypadá ten harmonizační kod v ŘP?
Jak pisi nize, pozadavek na skoleni profesionalnich ridicu je harmonizovan na urovni EU, takze povinnost ziskat profesni osvedceni by mela platit ve vsech clenskych zemich EU.
Clanek o Berufskraftsfahrer (Nemecko, Rakousko a Svycarsko) na nemecke Wikipedii potvrzuje, ze je presne podle stejne evropske smernice a absolventi ziskavaji ten samy harmonizacni kod do ridicaku (95), jako cesti drzitele profesionalnich osvedceni.
Ahoj. Na druhé straně ŘP je do linek připsáno číslo. Jen si teď nepamatuji jestli to je 86 nebo 90. Jinak za tohle všechno můžeme děkovat našim dnes už bývalým (někteří tam vlastně jsou i dnes) poslancům. Někomu přihodili kšeft jako prase. Potvrdil to i zpřátelený autoškolák. To školení se ale pro někoho může hodit, ale je to za pár hodin jednou ročně za litr po pět let.
Jsem ráda, že to tady s Vámi mohu takto podrobně prodebatit. Jak má pan Milancukrak to číslo 95 v kolonce za skupinami. Co potřebuji udělat, abych je také získala? Školení? Jak se to školení konkrétně jmenuje?
moniko, musíte chodit na pravidené školení, a až Vám bude končit profesák, tak i pro nový řidičák..
(máte profesák?)
doplněno 26.11.13 21:34:Nejlépe Vám to vysvětlí v lepší a větší autoškole, kde Vám sdělí i cenu a čas na toto osvědčení. U nás taky profesáky nebudou, ale povinnost mít v řidičáku tento harmonizační kód.
Právě, že profesák nemám. Mám přítele ve Francii, tak mi říkal ať jdu jezdit tam, že nepotřebuji profesák, ale tamní zaměstnavatel se mě ptal, zda mám v řidičáku u skupiny C+ E číslo 95, jako máte vy pane milane. Tak mám trochu zmatek na co tam chtějí to číslo 95, když je to značení profesáku a tam ho prý nechtějí. Mohl by mi někdo prosím tuto problematiku osvětlit?
Pozadavek na "profesak"je dany na urovni EU ( 2003/59/EU) a tedy platny ve vsech clenskych statech. Je tam predepsany i rozsah a obsah vyuky a pocet hodin (140).
Zde je treba odkaz na anglicky "profesak". Francouzsky jsem nedohledal, hlavne proto, oze neumim moc francouzsky a tak nedokazu na 100% rici, jestli "le Certificat dAptitude Professionnelle de conduite" je jejich nazev pro profesni prukaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.