Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer kolegové a kolegyně. Prodávám vůz v ne dost dobrém stavu ale kupující je o všem informovám a i cena odpovídá stavu vozu. Chtěl bych vás poprosit o odkaz na vzor smlouvy kde budu uvedeno že kupující je seznámen se stavem a bere vůz tak jak stojí. Chci mít jistotu že mě ho za týden nebude chtít vrátit.Předem děkuji za vaší pomoc s pozdravem petr
Žádná taková platná smlouva neexistuje, protože nikdo se nemůže dopředu vzdát svých zákonných práv. Na vozidlo nelze použít ustanovení občanského zákoníku "Jak stojí a leží" Fráze typu " je seznámen se stavem, cena odpovídá stavu" je absolutně zbytečná.
Do kupní smlouvy napsat, že se "jedná skoro o vrak". Tzn. vyjmenovat všechny závady, které Vás jen napadnou, které vozidlo má a nebo by mohlo mít. Takové závady už nikdo "reklamovat" nemůže.
Nikdy si člověk není jistý, co kupec udělá, kdo mu něco našušká. Takže se modlit. Prodat to na ND a i to se mu nemusí líbit. Musel by se popsat stav každé součástky. Víte jak prodával auto Svěrák, že? Nevím, co to je cena odpovídá stavu, přibrat jedině znalce. Ať si s ním zajede do servisu, kontolu na STK, bude mít aspoň papír o dúležitých částech..
doplněno 24.11.13 20:15:Kvůli jaké té smlouvě? Na intu je smlouv jak ... Pojem jen seznámen, jak se bude prokazovat, budete se hádat? Jistě, ale co se dá tak vypsat, jaký je stav, ať si vleze i pod auto. Kastla, gumy, řízení, hučící převodovka aj.není přece problém vypsat. A to hlavně, co není zjevné, vidět.Co neuvedete jako vadu může přece reklamovat. Emise, STK do ... A mějte k tomu svědka.
vyber-auta.eu/... tady máš smlouvu ,kdysi jsem kupoval auto a udělal prodejce semnou takovouhle smlouvu kde vše stojí ,pak našel závadu nezmohl jsem na nic .Tam je psané ..Kupující prohlašuje, že si před podpisem této smlouvy osobní automobil řádně
prohlédl, provedl zkušební jízdu, jeho stav a provozní vlastnosti, zejména tak, jak jsou osobní automobil řádně prohlédl, provedl zkušební jízdu, jeho stav a provozní vlastnosti, zejména tak, jak jsou
popsány v čl. V. této smlouvy, jsou mu známy a to včetně technické dokumentace a neshledal vady, které by bránily jeho užívání.
Tahle "omáčka" je tam zbytečná, nemá žádný právní význam.
Co mi hlavně v této smlouvě chybí, je možnost smluvní pokuty při nedodržení podmínek přepisu. To je ale hlavně ochrana kupujícího, před prodávajícím, který nedodrží slovo a neudělá přepis a nebo ho dělá dlouho.
jak tady psal frantaa.. udělěj smlouvu jak to tam je psané. Jestli nemáš skryté vady tak v pohodě ,nesmíš se s ním mazlit když mu něco odejde ,může zavinit sám a může být něco načatého a ani o tom nevíš a pak to odejde tak co.Každý když kupuje auto staré musí počítat s tím že něco odejde kdykoliv!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.