Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové Obložení Octávia 2

Od: rapid® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den dnes se mi při jízde rozvistila kontrolka v maxidotu Brzdové obložení a píše to Zkontrolujte brzdové Obložení... Chci se zeptat jestli je pravda když mi známí říkal že to nemusim hnedka dávat do servisu akutne, protože auta který nemaji senzor v destičkách tak taky jdou dele, moc sem ho nepochopil ale asi to myslel tak jako že u mě ty destičky ukazuji že jsou seslabeny ale že to je ješte dostatečne pro brždení protože auta bez senzoru že jezdi ješt na slabší.. Nejraději by sems tim do servisu v pondeli zajel ale kdyby to nebylo tak akutní nechal by jsem to až bude více času.. proto se ptám je to nutné hned v pondelí menit? a kolik stoji 4 destičky se senzorem opotřebení a který neco vydrží? děkuji z informace

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Neni nutne hned menit. Pokud se rozsviti kontrolka, tak jeste stale mate na desticce dost "brzdneho materialu", nez to zacne brzdit plech na plech.

Pokud tedy nehodlate v pondeli jet skrz horske prusmyky, tak to nehori.

Otazka je, zda je oblozeni KO, kolikrat to muze byt jen preruseny (utrzeny ci jinak poskozeny) drat k (od) senzoru...

tr
hodnocení

0x

Zdravím, nechte si to zkontrolovat v servise, ale možná jsou destičky ještě ok, záleží kolik najedete. Pokud nemáte na autě plechové disky (jde to hůře), ale máte ještě ALU, tak koukněte na třmeny předních a zadních brzd a zjistíte, zda jsou destičky sjeté až na základ, či tam třeba ještě 3-4 mm jsou. Pokud vypadají destičky ok, tak stejně zajeďte do servisu.

Nevím, jak přesně Octavia, ale máte dost brzdové kapaliny? Ono při brždění se destičky opotřebí a pro vymezení vůle poklesne hladina brzdové kapaliny, protože se vysune více brzdový pístek.

Každou závadu brzd je nutno řešit- pokud svítí něco červeného, tak ihned, pokud žlutě co nejdříve.

hanher*
hodnocení

0x

Může to dělak klidně i špatný konektor, nebo kabel.

Ale i tak se s těmito destičkami pár tisíc km najet dá. . .

doplněno 24.11.13 13:23:

forum.octaviaclub.cz/...

forum.skodahome.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]