Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Vám všem. Potřeboval bych prosím poradit s jednou věcí ohledně autobaterie. Jedná se o celkem (dle mého názoru) velký pokles napětí. Asi dvě hodiny po jízdě (20km) kdy pak bylo auto vklidu, jsem naměřil na baterii 12,6V což je v pořádku jenže další den jsem na baterii naměřil už 12,25V. Takže pokud s autem nejezdím a stojí více jak 3 dny na místě tak už pak nenastartuji.V letních dnech se nic podobného nedělo. Chování baterie takto sleduji týden a pokaždé se napětí sníží za den nečinnosti o cca 0,30V. Měřil jsem i proud a hodnota je 0,07A při zamčeném autě. Alternátor jsem taktéž měřil a hodnota se pohybovala okolo 14,3V. Takže má otázka se vlastně týká jen ubývajícího napětí.
většina rádců se vás asi bude ptát na to,
- jak je baterie stará (u olověných baterií se počítá životnost asi 4 až 5 let),
- jestli jste ji zkoušel nabít a jakou nabíječkou (některé jsou automatické a některých je třeba proces nabíjení sledovat a včas ukončit)
- jak často se baterii jízdou stačí nabíjet nebo jak se vybíjí (časté svícení, svícení mlhovkami, výkonný zesilovač u autorádia, svícení při čekání na přejezdu u závor, kolik spotřebovává alarm nebo další instalované zařízení, které je v chodu i při vypnutí klíčku a pod.)
Dobrý den,
baterie je kupovaná minulý podzim, nabíjel jsem jednou a nabíječku jsem sledoval a po nabití ihned odpojil.Týdně najedu cca 100km takže by se měla dobíjet normálně, svítím normálními světly, autorádio není nijak výkonné a odjímatelný panel si beru vždy domu, autoalarm i centrál jsem na čas odpojil a výsledek byl stejný.
70mA je dost. Nevím, jak jsou která auta "našlapána" elektronikou, která je pod napětím i při vypnutém klíčku. Typicky to bývá zabezpečovací zařízení, to by nemělo brát víc neř 2OmA-celé, něco si vezme rádio, tipuju max 5mA, něco řídící jednotkakdyž hodně 10mA. No ale stále jěště zbývá víc než polovina, o které se neví, kam teče, a tím směrem bych šel. Najít "nežádoucí" spotřebiče.
Ahoj. Něco tu popisuješ a něco s tebou tady kolegové řeší. Aspoň se snaží na základě nějakých informací řešit a radit. Ale, poněkud se tu nepočítá s tím, že ta baterka klidně i po roce nemusí být v pořádku. Odcházejí i dřív. Ani když je to nabíjení v pořádku a při denním svícení a několika startech za den a malém nájezdu kilometrů to nemusí stačit. Tak asi nechat změřit zátěžákem baterii a zkouknout i to dobíjení. Můžeš prubnout při jízdě za tmy vyřadit, nechat klesnout otáčky na volnoběh a přidat plyn. Světla by měla pohasnout a zase se silněji rozsvítit. Pak to asi dobíjí, ale celkově jí to po čase nemusí nestačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.