Nejste přihlášen/a.
Mam octávii 2 a mam tam zimni pneu 205/55 R16 mohu na to nasadit řetezy? neo musi být menší rozmer kol pro nasazení snehových řetezu?
Ahoj. To co je logické, je to, že se podíváš na krabici od řetězů a tam je konkrétně vyznačeno na jaké všechny rozměry kol se ten daný řetěz dá nasadit. Šmytec.
První dotaz - ANO!
Rozměr řetězů i kol musí být ve vzájemné shodě. Řetězy z Trabanta na Tatru 815 jdou nahodit jedině na korbu.
Špatně jste mě pochopily, nemyslím jestli musí bejt rozmer řetu vetší jak kolo auta ale myslel jsem to tak jestli nemusím mít jiné kola na octávku abych mohl nasadit řetezy, před timdle jsem mel třeba felici a tam sem mohl dát 13 i 14 palcový kola ale pro použiti řetezu smely být pouze 13 obute, kámoš to mel zase na fabii takle mohl dát 14,15 16 ale řetezy mohl nasazovat jen na 14 a 15 mel to psané v techničáku a já to tam nic takovýho psané nemam ale pro jistotu se ptám
Berte to logicky přece je blbost, aby nešli používat řetězy na nejrozšířenější auto s nejrozšířenějším rozměrem pneumatik co se dělá
Ano, na tyto kola lze na Skodu Octavii II nasadit retezy.
Kazdy solidni prodejce / vyrobce retezu bude vedet, pro jaky model a kola jdou pouzit retezy a ktere konkretne jsou vhodne.
Viy napriklad zde: e-pneumatiky.cz/...
Staci se tim proklikat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.