Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám feldu 1.3 BMM rv 1996 a teče mi olej teče z místa které je na obrázku vyznačeno bílím kroužkem je to nějakej jakoby drát připojenej k převodovce na motoru je tam nějaká jakoby guma taková čepička. chtěl bych se zeptat proč to teče co to může být a kolik by stála oprava děkuji za odpovědi
doplněno 23.11.13 21:12:zde je obrázek
Zdravím,
Mám tutéž Feldu
Tam kde vám teče olej, je čidlo tlaku oleje. Buď netěsní těsnicí kroužek, který dotěsňuje čidlo, vůči bloku, nebo přestalo těsnit samotné čidlo oleje.
Oprava: dotáhnout čidlo, když to nepomůže, vyměnit těsnicí kroužek, případně celé čidlo. Stačí sejmout černý klobouček z čidla (vede do něj vodič), odsunout konektor a plochým klíčem č.27, čidlo vyšroubovat. Cena čidla originál je 78Kč. Hodně úspěchů
Vojta
Záleží jak budete (s výměnou těsnění či čidla) rychlý.Jinak to není převodovka motoru ale vana,nebo spíše skříň motoru,ale to je jen detail.
Zítra bych potrřeboval jet 40 km tam a 40 km zpět myslíte že můžu jet s 2 litrama? a eště doplněk když jsem zastavil a zjistil že to teče tak to smrdělo jak kdyby se někde neco pálilo
Neznám pojem "spálený motor". Může být zadřený z nedostatku oleje! V žádném případě s 2l oleje nikam nejezděte. Zajímalo by mě jak víte, že tam máte právě 2l oleje? Doplňte olej po rysku na měrce a pokud se při startu nerozsvítí kontrolka mazání, tak by to mělo být ok. Je ale také možné, že je čidlo tlaku oleje v háji a motor má nedostatečný tlak oleje a zadřel se!
Dolil jsem 2 L oleje a o zahrati to smrdi jako když se neco pali tak mam docela strach abych nemel podpaleny ventily
doplněno 24.11.13 12:04:jinka po doliti 2 L oleje jsem jel 20 KM nic se nerosvitilo ale po cca 16ti km to zase začalo smrdět
Olej sme nerozlil ale vyteka mi s toho mista kde jsem zakroužkoval a vyteka mi na ten plechovej kryt co je dole myslite ze az tam se muze ten olej vypalovat?
To je vyloučené. Olej se může pálit jen v kontaktu s výfukovým potrubím. Pak může smrdět spojka, pokud jste ji nedal za uši, ale to jen chvilkově. Vyměnte olejové čidlo nebo jeho kroužek, ať se vám neztrácí olej a dál uvidíte. Ještě mě napadlo, jestli vám nepřibržďuje brzda (kotouč nebo vzadu buben), to taky pěkně smrdí.
Pokud nepozorujete úbytek výkonu (dušení, vynechávání, cukání) nebo nějaké jiné nesrovnalosti, tak bych to neřešil a jezdil. V podstatě se nic jiného nedá dělat. Nebo to zavezte k nějakému známému mechanikovi nebo garážníkovi, ať se vám na to podívá. Nejste náhodou z Č.B.?
Jsem z chomutova felda jezdí normálně má výkon necuká jezdí jako dřív ale mám strach abych neměl něco připálenýho abych nezníčil motor jak poznám přidřený motor?
Bez demontáže, jako laik, to nepoznáš. Maximálně si zkontroluj při výměně oleje, jestli v něm nejsou kovové částice.
Nevím jak fáčko ale v minulosti jsem domů dojížděl asi jen s půllitrem oleje ,podotýkám že olej byl současně pro motor a převodovku a nic mu nebylo.tekl guferem poloosy a mohutně,po výměně gufera jsem s ním ještě nalítal hejno kilometrů než šel do světa (na cestě cca 600km nosntop jsem udělal 3 a po dojezdu 4 výměnu oleje!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.