Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda teče olej

Od: mikk* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den mám feldu 1.3 BMM rv 1996 a teče mi olej teče z místa které je na obrázku vyznačeno bílím kroužkem je to nějakej jakoby drát připojenej k převodovce na motoru je tam nějaká jakoby guma taková čepička. chtěl bych se zeptat proč to teče co to může být a kolik by stála oprava děkuji za odpovědi

doplněno 23.11.13 21:12:

zde je obrázek

Felda teče olej
Felda teče olej #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magnificent*
hodnocení

0x

Zdravím,

Mám tutéž Feldu :)

Tam kde vám teče olej, je čidlo tlaku oleje. Buď netěsní těsnicí kroužek, který dotěsňuje čidlo, vůči bloku, nebo přestalo těsnit samotné čidlo oleje.

Oprava: dotáhnout čidlo, když to nepomůže, vyměnit těsnicí kroužek, případně celé čidlo. Stačí sejmout černý klobouček z čidla (vede do něj vodič), odsunout konektor a plochým klíčem č.27, čidlo vyšroubovat. Cena čidla originál je 78Kč. Hodně úspěchů :) :) Vojta

mikk*
hodnocení

Musím olej vypustit nebio ne

Záleží jak budete (s výměnou těsnění či čidla) rychlý.Jinak to není převodovka motoru ale vana,nebo spíše skříň motoru,ale to je jen detail.

magnificent*

Nemusíte mít strach, že vám vyteče celá náplň. Po zhasnutí motoru, počkejte 1h. Téměř všechen olej steče do vany. V mazacích kanálcích zůstává jen zbytkové množství. Jak jsem už napsal, možná postačí dotáhnout čidlo.

mikk*
hodnocení

Zítra bych potrřeboval jet 40 km tam a 40 km zpět myslíte že můžu jet s 2 litrama? a eště doplněk když jsem zastavil a zjistil že to teče tak to smrdělo jak kdyby se někde neco pálilo

hanher*
23.11.13 23:16

ne !

mikk*
hodnocení

Myslíte že mám spálenej motor když to smrdělo jako když se neco pálí?

magnificent*

Neznám pojem "spálený motor". Může být zadřený z nedostatku oleje! V žádném případě s 2l oleje nikam nejezděte. Zajímalo by mě jak víte, že tam máte právě 2l oleje? Doplňte olej po rysku na měrce a pokud se při startu nerozsvítí kontrolka mazání, tak by to mělo být ok. Je ale také možné, že je čidlo tlaku oleje v háji a motor má nedostatečný tlak oleje a zadřel se!

mikk*
hodnocení

Dolil jsem 2 L oleje a o zahrati to smrdi jako když se neco pali tak mam docela strach abych nemel podpaleny ventily

doplněno 24.11.13 12:04:

jinka po doliti 2 L oleje jsem jel 20 KM nic se nerosvitilo ale po cca 16ti km to zase začalo smrdět

hanher*

A nerozlil jste někde po motoru olej, který se vypaluje?

mikk*
hodnocení

Olej sme nerozlil ale vyteka mi s toho mista kde jsem zakroužkoval a vyteka mi na ten plechovej kryt co je dole myslite ze az tam se muze ten olej vypalovat?

magnificent*

To je vyloučené. Olej se může pálit jen v kontaktu s výfukovým potrubím. Pak může smrdět spojka, pokud jste ji nedal za uši, ale to jen chvilkově. Vyměnte olejové čidlo nebo jeho kroužek, ať se vám neztrácí olej a dál uvidíte. Ještě mě napadlo, jestli vám nepřibržďuje brzda (kotouč nebo vzadu buben), to taky pěkně smrdí.

mikk*
hodnocení

smrdí to jenom když si čuchnu k hlavě motoru a v motorovém prostoru

magnificent*

Pokud nepozorujete úbytek výkonu (dušení, vynechávání, cukání) nebo nějaké jiné nesrovnalosti, tak bych to neřešil a jezdil. V podstatě se nic jiného nedá dělat. Nebo to zavezte k nějakému známému mechanikovi nebo garážníkovi, ať se vám na to podívá. Nejste náhodou z Č.B.?

mikk*
hodnocení

Jsem z chomutova felda jezdí normálně má výkon necuká jezdí jako dřív ale mám strach abych neměl něco připálenýho abych nezníčil motor jak poznám přidřený motor?

hujer123*

Bez demontáže, jako laik, to nepoznáš. Maximálně si zkontroluj při výměně oleje, jestli v něm nejsou kovové částice.

Nevím jak fáčko ale v minulosti jsem domů dojížděl asi jen s půllitrem oleje ,podotýkám že olej byl současně pro motor a převodovku a nic mu nebylo.tekl guferem poloosy a mohutně,po výměně gufera jsem s ním ještě nalítal hejno kilometrů než šel do světa (na cestě cca 600km nosntop jsem udělal 3 a po dojezdu 4 výměnu oleje!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]