Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neexistující vozidlo

Od: vidlak* odpovědí: 4 změna:

loni jsem měl technickou poruchu na dálnici v Německu,kterou jsem řešil přes asistenční službu,odtahová služba mne odtáhla auto do nejbližšího servisu,když mne sdělili kolik stojí oprava rozhodl jsem se auto zlikvidovat,protože jsem něměl ani na odtah do ČR.Firma mne vystavila doklad o tom,že auto dává ekologicky auto zlikvidovat na její vlastní náklady.Po příjezdu do čech jsem šel na odbor dopravy auto odhlásit,bohužel jsem narazil na arogatní jednání pracovnic tam,spíše mne přišlo co je otravuju.

Ano doklad byl v německém jazyce,poslali mne ho přeložit s úředním ověřením,ale na otázku kde,jsem dostal odpověď,to je vaše starost.Po přeložení mne pracovnice oznámila,že neví jak postupovat,že musí odeslat email na ministerstvo životního prostředí.Z něho přišla odpověď po několika dnech že doklad který mám potvrzuje že auto bylo ekologicky zlikvidováno,bohužel ale není to protokol platný pro celou EU.Když jsem se chtěl dozvědět o jiných možnostech jak auto odhlásit,odpověď zněla dokud nebudete mít tento protokol,tak nejsou.Nashledanou.Pak už jsem je jen poslal někam..Platil jsem dál povinné ručení za neexistujíící auto,mezitím jsem nebyl občanem čr,trvalý pobyt jsem si udělal až tenhle měsíc zpět,a letos jsem zapoměl povinné zaplatit a po obnově pobytu jsem obdržel dopis od exekutora k zaplacení,to už je zaplacený,teď přišel dnes od ČKP na šest tisíc a když jim dodám tenhle doklad o likvidaci tak asi moc nadšený nebudou,dokáže mne někdo poradit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stoficek*
hodnocení

0x

Nevím přesně jak doklad vypadá a co v něm je napsáno, ale v nejhorším případě nahlásit odcizení ja je vše vyřešeno. Předpokládám, že auto už je dávno ekologicky zlikvidováno a nikde už jezdit nebude.

erikch*

jde o to,že váš doklad ze SRN je platným dokladem o likvidaci vozu...takž žádná krádež žádné další nesmyslné placení povinného(předmět pojištění již zanikl a nelze nadále pojistit něco co neexistuje) ofotte onen doklad pošlete v 30denní lhůtě dopo.na adresu(ne P.O.Box-adresa v obch.resjtříku) a až vám zašlou,že to "nelze akceptovat" odvětte fajn rád se svým najatým velmi renomovaným(rozuměj tím nejdražším možným) právníkem sejdete u soudu...No a mezitím znovu na svůj místně příslušný úřad,po žblebtání pracovnic u okének si nechte zavolat vedoucího,předem mu sdělte že z vášeho rozhovoru bude pořízen záznam(na to máte plné právo jelikož jste přímým účastníkem) následně budete věc medializovat atd.(podle vývoje vyřízení vašeho požadavku) nenechte si od nich sr...t na hlavu jako to s oblibou dělají poněvadž spoléhají na naši neznalost-úřední listina ze SRN s ověřeným překladem má stejnou váhu jako doklad vydaný opr.firmou v ČR-jsme totiý stejně jako Němci v EU takže kecy slepiček na přepážce jsou jen kecy protože nevěděly co s tím,ale legislativne je to na stejné úrovni v rámci členských zemí v EU...

Stoficek-to je nesmysl a navíc by se sám dopustil protiprávního jednání!Vše jak píše dole Erik!

Tvrdě na ně ,na úřednice.Na některých úřadech si totiž myslí že tam nejsou pro lidi,ti že je jen otravují a proto ani neporadí!

Ps pro vysvětlení-měl jsem problém s autem-nešlo dohlásit nebot neprošlo evidenčkou-u nás neporadila ani nechtěla nastínit jak postupovat (prodejce=mrtvý brouk),tak v místě pův registrace pomohli.Nyní po výměněn vedoucího (zase u nás) mi tato úřednice pomohla zrušit auto ,neexistující ,s RZ v depozitu.Vyhledala sam od sebe nějakou směrnici na základě které to šlo a sama vypsala novou žádost na trvalé odhlášení místo zrušení na základě zániku!

nu*
hodnocení

0x

- pokaždé když čtu tyto stránky žasnu, jak lidé platí povinné ručení za neexistující auta

- doklad o převzetí autovraku vystavený oprávněným subjekterm z kterékoliv země EU v ČR akceptujeme, je to napsáno v zákoně 56/2001 Sb.

- něco jiného je potvrzení o tom že někdo auto předá oprávněnému subjektu, to vám vystavím i já...a něco jinéího je potvrzení o převzetí autovraku oprávněným subjektem

- nechápu proč ten kdo potrvrdil ža auto někomu předá po předáná auta nezajistil tento doklad o předání, a nechápu proč s e nesnaříte získat jej dodatečně, pokud tzma auto bylo skutečně odevzdáno

- to co čtu dál, jsou jen samé hlouposti, pokud předání zajišťoval nějaký autoservis HANS tak není problém auto z ČR úředně "vyexportovat" za 800,- Kč na tuto německou firmu HANS, její údaje máte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]