Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkratky DKW a LKW

Od: gumidek* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

věděl by někdo co znamenají tyto zkratky? Objevují se na benzinkách.

Díky :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Být to v Německu,tak LKW je nákladní auto

gumidek*
hodnocení

Právě že i u nás. Třeba u Shell je to DKW

hanher*
hodnocení

2x

DKV jsou palivové platební karty, PKW je osobní auto a LKW je nákladní auto (německy)

gumidek*
hodnocení

Dík a jak fungují ty palivové karty? Předpokládám, že jsou jen pro řidiče kamionů.

hanher*

Tak tak, také ji mám.

Je to mezinárodně uznávaná platební palivová karta, se kterou můžete nakupovat palivo, spotřební zboží na pumpách, nebo např. hradit poplatky za mýto u jejich partnerů.

Další velkou výhodou je snažší navrácení DPH za PH ze zahraničí.

doplněno 21.11.13 22:48:

PS: Jen pro řidiče kamiónů nebudou, má jí i spousta obchodních zástupců a podobných cestovatelů.

Palivové karty jsou v Česku celkem běžné. Asi nejběžnější je CCS. Mimoto je vydávají všechny (nebo skoro všechny) řetězce pump, např. Shell.

mmmooo
hodnocení

0x

LKW = LastKraftWagen = nákladní auto

PKW = PersonKraftWagen = osobní auto

DKW nevím co je.

wheeler*
LKW = Landes Kraft Wagen!

LKW=Lastkraftwagen, neboli nakladni vozidlo.

hanher*

Land kraft wagen = LDKW

no ve smyslu zemedelskych a lesnickych stroju se bezne pouziva LKFz nebo proste traktor.

DKW=Dampfkraftwagen, cili parni stroj...zkratka

DKW= znacka dens jiz neexistujici tovarny na auta cca do pol. 50-tych let...

hanher*

A jakou to má spojitost s benzínkami?

Vše tu už bylo vysvětleno, a chybu s V a W tazatel sám uznal.

tazatel se ptal co to znamena cili jsem se snazil odpovedet co to je DKW. Kdyz to opravil tak uz bylo pozde...takze asi tak

gumid
hodnocení

Jsem se asi překouk. Jel jsem dnes kolem a je tam DKV :)

hodnocení

0x

DKW je znacka automobilu, ktere se uz ale nevyrabeji a taky to znamena zkratku pro parni stroj...LKW je Lastkraftwagen, neboli nakladak...DKV jsou platebni karty a na to se asi ptate, cili mate chybu v nadpisu, ne?

luke237
hodnocení

0x
Wikipedia DE: DKV Euro Service, poskytovatel platebnich karet pro tankovani. Pusobi ve 42 zemich. DKV puvodne (1930) znamenalo: Deutscher Kraftverkehr (Nemecky automobilovy provoz).

domingo
hodnocení

0x
LKW = Last Kraft Wagen (jízdní souprava nad 12 tun)
PKW = Personen Kraft Wagen (osobák)
DKW = Tank. Karta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]