Nejste přihlášen/a.
Zdravim, kde můžu sehnat červenou naftu
Myslíte červený lehký topný okej? Můj mechanik mé asi 60 litrů v kanystrech, nedávno to vyčerpal z auta které se najednou zastavilo...a muselo být odtaženo...p rdeli je úplně vše, palivové čerpadlo i vstřikování...oprava bude stát tolik co celá ojetina
vypadá jako červená brzdovka a je to LTO, pro někoho nafta...
doplněno 21.11.13 13:31:lto je bez aditiv, pak koroduje čerpadlo , všude s eusazuje karbon a dkyž se auto zastaví a rozebereš vstřiky jehly nedostaneš ven ani když na io beměe kombinačky, a top se VYPLATÍ
a to nepíšu o dalších vlastnostech, ale někdo to stejně nepochopí, když tady rozkreslím uhlovodíkové řetězce
rozhoduijící je CENA...
Nevím,jak jsi na takovou blbost přišel Honzasi1.Tzv červená nafta je lehký topný olej (LTO) a červený je proto,aby se dal snáze odlišit od motorové nafty.Ani s těmi daněmi nemáš pravdu,protože i za LTO se daně platí,sice menší, ale daně tam jsou.Vím o čem píši,protože jsem LTO kdysi vozil.Když před časem vyhořela rafinérka v Litvínově,bral jsem pro rozvoz obyčejnou motorovou naftu z Kralup,ale právě kvůli dani mi ji tam barvili na červeno.
Ale,ale pánové,nač ty dohady?"Červená nafta" je LTO a protože má téměř stejné vlastnosti jako motorová nafta (je sušší a proto hrozí u nových motorů zadřením čerpadla),barví se na červeno kvůli snazšímu rozeznání od motorové nafty.To je proto,že DPH je u obou komodit rozdílné.LTO jsem kdysi vozil,takže o tom něco vím.Starším motorům , zároveň s ředěním motorovou naftou 1:1 se motoru nic nestane.
tak aby bylo jasno..neco o ni uz trochu vím, a sám na nií uz asi pul roku denodenne jezdim...neni to zadnej Lehkej Topnej Olej ale normalni nafta...cervená je proto, aby byla zjistitelná pokud si ji nekdo natankuje do auta a poldové pak udelaj vyter z nadrze (tady se to nedela ale v nemecku jo, proto bych s tim do nemecka nejel), obarví to celej palivovej systém na červenou barvu..někde jsem četl že když si jednou natankujete cervenou naftu, tak musíte vyjet asi 50 (!) plných nadrzi normalní nafty, aby jste se toho barviva zbavili... na cervenou naftu se nevztahuje dan, proto ji muzes pouzit jen na pole do kombajnu nebo traktoru..a to je dalsi vec, .. motory dnesnich nových kombajnu a traktorů mají daleko vykonejsi a drazsi motory za miliony, oproti osobákům, a taky to lejou do tech motoru a problémy nejsou...jenom v zime se do ni musi pridat aditivum ale to neni zadnej problem ne? jinak se ta červená nafta dá udajne sehnat v nemecku normalne u pumpy, ale u jaký to netusim ...
Díky za prectení :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.