Nejste přihlášen/a.
Konkrétně se jedná o bmw e46 330d m paket (2926ccm). Samo záleží,v jakém celkovém stavu bude.Jak je to z rozvody? (slyšel jsem, že tam je řemen, který se mění po 400tis?) Kolik vydrží takový motor? Trochu mě děsí ta číslovka.
Děkuji, za případné odpovědi.
Pokud je ten stav km reálný ! a pravdivý ! pak není se vůbec čeho bát.Pak jsou ale ještě další a důležité aspekty.Zda to auto jezdilo např. někde po Praze sam a tam nebo "super" českých komunikací ...Nebo většinu km najezdilo v německu či jinde na "západě" po dálnicích.No a třetí věc kdo s tím autem jezdil zda nějaký puntičkář nebo prase...
Ale je jasné že tyhle atributy bude velmi těžké ověřit a dohledat.
Asi před třemi měsíci jsem kupoval v bazaru Transportera. Na počítadle km měl nějakých 295 000. A vzhledem k tomu, že je z roku 1995 tak si mysmím, že i to je málo, ale auto je celkově velice zachovalé, tak to možná i souhlasí. Jinak co mají auta najeto beru vždy jen orientačně a spíše tomu moc nevěřím.
Tak tak.Osobně jsem vlastnil krátce puga (P405) a motor v něm (nepůvodní) měl dle mechoše nalítáno k milionu a do doby než díky chybám mně a mechanika umřel ,fungoval dobře ,i spotřeba OK, papkal jen 5l/100,ale na tachu jen 170 tisíc.
Raději auto s vícero kiláky na tachu ale "voňavku" než s málo kiláky ale "vránu"!
Čím satrší rok výroby, tím lépe.
Asi takhle - Octavia I je dělana na zátěž 660 tis. km, Octavia II na 260 tis. km a Octavia III. na 160 tis. km. A není to dáno nešokovností konstruktérů, ale trhem, uživení autoservisů apod. Dnes už automobilky nemají zájem na tom, aby auto vydrželo bez vážných závad 500 tis. km. Octavií I. šlo o vybudování jména a když se usadí na trhu, následuje výše popsané.
Tkaže z BMW z devadesátých let bych strach neměl a ač je to paradoxní - čím mladší, tím horší.
Od člověka, který chtěl, abych si to nechal pro sebe
Ale není to nic světoborného, dnes tohle máte se vším, např spotřební elektronikou (pračky, sušičky, mikrovlnky, trouby, varný desky...)
Nikdo už dnes nemá zájem, aby Vám lednice vydržela patnáct dvacet let, jako to bylo dřív. Dodavatelé součástek mají dokonce podmínku ve smlouvě, že ta jejich součástka musí vydržet bezpodmínečně 2 roky (záruka), ale ne více, než 5 let.
A že by se bálo např. Gorenje, že tím přijde o zákazníky? Vůbec ne, protože např. Zanussi dělá to samé a zklamaní zákazníci Gorenje sice přejdou k Zanussi, ale ke Gorenje přejsou zase zklamaní zákazníci Zanussi - když uvedu příklad jen na dvou značkách. Takž obě mají stále stejně zákazníků, kteří místo po patnácti kupují lednici po pěti letech a to samé platí v automobilovém průmyslu. Myslím, že např. Octavii III, Passata CC apod. už nikdy neuvidíte se 600 - 700 tis. km, což jsem uř párkrát viděl u Octavií I., Passatů 1993-98...
Ale ze to maj chlapci mladoboleslavsky tak pekne propocitany a jakou to dela hezkou radu. Pokud to nicim nepokazi, tak u Octavie IV cekam 60tis km, no a Octavia V bude neprodejna, protoze s ni nedojedete ani z autosalonu domu.
Mozna by bylo lepsi, kdyby si nejmenovany clovek ten blabol nechal pro sebe.
Je to skutečně tak. Všeobecný tlak na cenu způsobuje šetření na nepravých místech. Ale docela si idealizujete situaci v tom, že se tento přístup týká jen koncernu VW. Ona ta prodloužená záruka u ostatních výrobců platí pouze za specifických podmínek.
To máš recht ! Já příznivcem škody vůbec nejsem a nikdy nebudu ! Je to hnus.Nejlepší jsou lacine palubky z plastu .. Vsechny skodovky prijdou na jedno brdo i design.. Si radší koupím starou ladu a užiju s tím větší srandu ,doveze a hlavně v zimě topí! ne jak u kámoše ve fabce zapne topení a ono to fouka studený :D a až v práci mu to začne topit ,no něco hrozného.
obecně tomu věřím, ale konkrétní čísla jsou opravdu "kravina" a ty smlouvy, že součástky NESMÍ vydržet než x let, tak to už je blbost moc velká
Tak Vám doporučuji mrknout se do archivu ČT a najít pořad, který dělají němci (DW) a ČT2 asi 1x týdně pouští tyto jejich pořady. Jednalo se tam o problematiku ingoustových tiskáren. V nějakým zanleckým ústavu nějaké akademie věd zjistili, že jsou dělané tak, aby pravidelně někam ukapávaly mikro kapky ingoustu a "zasviňovaly" nějakou důležitou věc, která nejde vyměnit. Mají to spočítané na 2,5 - 4 roky, aby to odepsalo tiskárnu. A přesně tam říkali, že to nějakou tuto součástku dodává externí firma a má ve smlouvě, že ta součástka musí vydržet dva roky a ne déle čtyř let. A právě, že tam probírali i jiné elektro a nakonec i auta - a je to nemlich to samé. Doporučuji shlédnout...
Uvědomte si, že když bude yvýrobce vyrábět auta tak, aby vydržela milion-dva, tak brzy nebude mít co prodávat...LIDÉ SI KOUPÍ POŘÁDNÁ AUTA S TÍM ŽE JE BUDOU MÍT DO DŮCHODU...
je to obecný jev že výrobci zkracují životní cykly svých výrobků
píší o tom ekonomové, nedávno jsem četl studii jedné švýcarské instituce zabývající se kvalitou zboží atd a tam autoří přímo píší o tom jak se to dělá, je to prostě uý zkonstuováno tak aby základní deska v mobilu bydsržela jen něco, aby kuchyňskému robotu nevydrželi převody, protože jsou z plastu atd
Dnes se stáčí tachometry i v německu, protože si to tak přejí klienti arabů a turků
Ale i dnes jsou tam k vidění Oktávky 1U, starší meďáky masařky, bavoráky nebo passaty 3BG ( hlavně taxi) se stavem tachometru 750 tisíc, nebourané a vše původní, no a pak se podívejte na novější passaty a oktávky se slavnými prvními motory 103 kW, nebo s nejhoršími koncernovými motory 100 kW, když si projdu několik stránek mobile.de, najdu minimálně jednu oktávku a jeden passat kde prodejce uvádí "nový motor" Proč dávaJÍ DO ZÁNOVNÍCH AUT NOVÉ MOTORY?
Takže starého bavoráku se stavem tachometru 200 tis, pokud bych znal jeho historii bych se nebál a dal bych mu přednoSt před novým bavorákem, prošpikovaným elektronikou dle přání EU
kdo se občas vrtá v autech, může porovnat kabeláž starého yarise 1999 s kabely dnešních aut, jsou to zvonkové drátky, jak to může vydržet milion kilometrů
Pokud jde o výměnu řemenu po 400 tisc km, proč ne když vydrží tak dlouho...a co když nevydrží?
Motor by měl vydržet klidně hodně...řemen 400 tis?...pokud je to předepsané tak budiž,ale přijde mi to stejně jako ty long life nesmysly s olejem
Motor by měl najet minimálně 500 tis km bez problému...mám felici,lehký hliníkový benzínový motůrek 1,3,má najeto při běžné údržbě 340 tis km a nemá žádný problém,opotřebení minimální,poklud dřív nezhnije tak možná ještě jednou tolik najede,nevidím na motoru nic co by mělo bránit dalšímu dlouhému provozu,spotřeba oleje mizivá,kompresní tlaky v pořádku...jak na tom jsou dnešní motory zatím těžko soudit,před nedávnem jsem si koupil octavii 1,8 TSi tak uvidím jak dlouho to vydrží,zatím má najeto 90 tis bez problému
Kupoval jsem před 2 lety E46, ale v benzínu 320i, nalítáno skoro 200tis. Moc se mi to nezdá, tyhle motory by měly bez problémů vydržet přes 700tis. Řemen alespoň u mě není, je tam řetěz.
Díky za Vaše odpovědi, spletl jsem se měl tam být řemen.Nicméně jsem zistil, že auto má najeto o 50 tis. víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.