Při koupi nových pneu ti s největší pravděpodobností zaúčtují cca 50 kč ke každé pneu- je to nějaký reciklační poplatek a pneu si nechají. Tak to chodí ve většině pneuservisů. Pokud je budeš chtít zpět, tak ti je asi dají. S těmi vyřazenými se pak rozhodne, co dál. Některé se likvidují (pak se třeba přidávají do asfaltu jako povrch vozovky), některé zase odkupují firmy, které se zabývají protektorováním, nebo se odvezou do sběru (skládku pneu).
wenzel
A ještě jsem zapomněl dodat, že si je můžeš vzít a nechat protektorovat sám.
Ahoj. U nás ve Sběrném dvoře radí ty gumy dát naproti do sběrny kovů, kde to pak stojí míň. Asi 20 Kč. Jinak, jsem ze starých pneu viděl zhotovený dost pozvolný taras s vysázenými rostlinami. Tohle se mi, ale moc nelíbí. Ale podle gusta...
Nevím jak kde,ale u nás ve sběráku je to zadara (jen pro místní!) a v pneu Máca (respektive na jaře teda nic za likvidaci nechtěli) jezdím jen tam.ceny mají na rozdíl od býv barum servisu o polovinu menší!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.