Nejste přihlášen/a.
A už jste se obrátil na pojišťovu aby to vysvětlila? Nikdo jiný to přece neudělá.
doplněno 20.11.13 19:10:Pokud se na jednání s úřady necítíte, což takoví lidé jsou a je jich hodně, tak dejte někomu plnou moc.
doplněno 20.11.13 22:56:Asi to tomu zařizovacímu pánovi moc nešlo, když pojšťovna se v tom nevyzná. Po pojišťovně žádat co se jí nelíbí, nedat jí pokoj. Pokud nehodlá reagovat, stěžovat si. Má pojišťovna ombudsmana? A pak bych požádal toho řidiče od kamínku, aby zašel na poišťovnu a tam učinil prohlášení, jak to bylo. Též je KOPP.
Pokud máte souhlas viníka, tak ať pojištovna vyřeší nesrovnalosti.
Upřesněte, prosím, co je: "ze pry jsou nesrovnalosti v dokumentech"
doplněno 20.11.13 20:45:micke, nevím co je to za pojišťovnu, ale určitě mají i telefon. Zkusil jste tam zavolat?
Co Vám radit, když je třeba oslovit pojištovnu a zeptat se proč je nejasnost..
Rozhodnutí Ústavního soudu č. 2221/07 ze dne 19.3. 2008 praví mimo jiné:
" Pokud obnovení původního majetkového stavu není možné jinak, než za použití nových náhradních dílů, oprava byla provedena účelně a směřovala k jen k odstranění následků škodné události, NELZE PŘEVÁDĚT POVINNOST K ÚHRADĚ NÁKLADŮ NA UVEDENÍ VĚCI DO PŮVODNÍHO STAVU NA POŠKOZENÉHO A NEODŮVODNĚNĚ JEJ ZNEVÝODŇOVAT OPROTI ŠKŮDCI".
Tímto bych pojišťovně argumentoval, k tomu pohrozil médii a věci se začnou hýbat. Nesrovnalosti v dokumentech? Bych je hnal!
Sám jsem si tím prošel, kdy mi protijedoucí borec s Tatrou, odbočující vlevo na pole, nedal přednost a já abych se o něj nezabil, dobrovolně jsem v devadesátce "odbočil" ze silnice přes pangejt do pole a zničil zavěšení přední nápravy a většinu podvozku. Řidič Tatry souhlasil se zaviněním, strašně se mi omlouval, majitel Tatry to hlásil ještě ten sen na pojišťovně, tak jsem byl klidný. Ale do té doby, než mi přišla zpráva ze servisu, že oprava stála 180 tis. a pojišťovna viníka uhradila servisu dle svých tabulek jen 155 tis. A servis chtěl po mě, jako zadavateli, tedy uhradit zbývajících 25 tis.
Když jsem si uvědomil, že řidiči Tatry hrozí max. 2,5 tis. pokuty, nevznikla jim díky mé reakci žádná škoda - mě naopak auto kleslo jako už bourané v ceně a ještě mám zaplatit 25 tis., aby mi je vydali, tak to začlo lítat.
Inu postupoval jsem proti pojišťovně jak výše uvedeno - citovaným judikátem a navíc hrozbou médii. Najednou bylo auto k dispozici s tím, že pojišťovna zbývající pohledávku uhradila, a navíc bylo naleštěný zvenku i zevnitř a vyměněné náplně
Tak hodně štěsí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.