Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupil jsem uzavřenou autobaterii varta black dynamic 45ah, a chci se zeptat,na te staré autobaterii byly zátky,které se při nabíjení otevřou,ale u tehle baterie jsou zátky přelepené,jak se bude chovat při dobíjení?
dobíjení stejně jako u špuntovky. nic nedělat. špunty se kontroluje a případně dolévá elektrolyt, při nabíjení se oddělávat nemusí (ona se baterie nabíjí i v autě, a to většinou větším proudem než na domácí nabíječce, a taky je zašpuntovaná )
neviděl. ale v tom případě mi vysvětli, jak je možné, že se baterie dobíjí v autě a neexploduje?
Předpokládám, že si tazatel nepřečetl návod k obsluze (neučinil dotaz u prodejce), jinak by se asi neptal. Bezúdržbová, tak jsem se podíval na web několika prodejců a jen 1! hovoří o bezúdržbové. A když plynuje, kudy myslíte, že ty plyny unikají? Zkuste převrátit baterii na bok v ose zátek. Zkuste ji nabíjet vícekráte v autě, ať plynuje (za škodu neručím).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.