Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzavřená autobarie

Od: berivo® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,koupil jsem uzavřenou autobaterii varta black dynamic 45ah, a chci se zeptat,na te staré autobaterii byly zátky,které se při nabíjení otevřou,ale u tehle baterie jsou zátky přelepené,jak se bude chovat při dobíjení?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radil*
hodnocení

0x

Úplně normálně, je na to dělaná. Logicky, kdyby nebyla, daj tam zátky.

hodnocení

0x

tak je to bezudrzbovka , tam se nestaras o nic , jen nabijes , nedoliva se nic , neotvira se nic

fribble*
hodnocení

0x

Jen pozor na nabiječku, ne domaniko bez automatiky. Bezúdržbové baterie nemají rády přebití ani velký nabíjecí proud.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ta moje bezúdržbovka vydržela 5 a půl roku. Teď ji šťouchám 2 x týdně. Nic netrvá věčně.

hodnocení

0x

dobíjení stejně jako u špuntovky. nic nedělat. špunty se kontroluje a případně dolévá elektrolyt, při nabíjení se oddělávat nemusí (ona se baterie nabíjí i v autě, a to většinou větším proudem než na domácí nabíječce, a taky je zašpuntovaná ;) )

doplněno 20.11.13 19:37:

neviděl. ale v tom případě mi vysvětli, jak je možné, že se baterie dobíjí v autě a neexploduje?

Asi jsi ještě neviděl roztrženou baterii? To je zajímavé že i v nabíjecích stanicích se odzátkovávají, pročpak to asi dělají - jen aby měli více práce?

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že si tazatel nepřečetl návod k obsluze (neučinil dotaz u prodejce), jinak by se asi neptal. Bezúdržbová, tak jsem se podíval na web několika prodejců a jen 1! hovoří o bezúdržbové. A když plynuje, kudy myslíte, že ty plyny unikají? Zkuste převrátit baterii na bok v ose zátek. Zkuste ji nabíjet vícekráte v autě, ať plynuje (za škodu neručím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]