Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení auta/peněz

Od: punker* odpovědí: 33 změna:

Zdravím. Před dvěma týdny jsem koupil auto od soukromé osoby. Když sem se ptal jestli je na autě nějaká koroze,tak mi napsal že je bez koroze a vše plně funkční,ale dnes jsem zjistil že spodek auta je docela chycenej,dál hučelo ložisko v předním kole a hučí alternátor. Že je bez koroze od něj mám potvrzené na mailu a mám i nahraný hovor,kde to říkal. Teď ta vážnější část a to že auto bylo asi bourané,při přehazování kol jsem zjistil,že levé přední je zevnitř sjeté,dneska se na to díval mechanik a čepy atd.jsou vpořádku,zítra zkontroluje sbíhavost a odklon kol,ale jestli nebude odklon vpořádku tak bylo auto nejspíš bourané :( Navíc sem zjistil,že jsem si špatně přečetl smlouvu ve které je mimochodem napsáno že vozidlo je nepojízdné,na náhradní díly. Asi mám smůlu že? Nobo mám šanci to vrátit skrz tu korozi?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

je mi líto máš smůlu auto sis měl prohlídnout či si měl ke koupi přizvat někoho kdo se v autech vyzná můžeš to na prodávajícího zkusit ale vím jak to dopadne :D

frank*
hodnocení

0x

jestli ve smlouvě je že jste byl seznamen s autem atd , tak už nemáte. Musíte holt pořádně podívat.. Lehnout pod auto a poradne projit pobouchat .

hodnocení

0x

co rict , mas jasne psane ve smlouve ze to mas na ND ... takze z neho nevytriskas nic , priste 2x cti , 2x si dej auto zvednout a poradne se divej. S tim ted neudelas nic ... a ze bylo bourane? no co rict , bud takhle budes jezdit , nebo to hod do srotu

frank*
hodnocení

0x

Podívej se skoro každé auto je bouráne oni ti to tak zamaskujou ,vyměněj potřebné díly a poznáš prd.

demijan*
hodnocení

0x

Prosimtě zakolik si to kupoval :D

punker*
hodnocení

Za 30tis. Kč teď asi někteří budou tvrdit,že to není moc,ale pro mě to oc je :( co už...

demijan*

tak to za 30 000 to je dost velka suma za auto a kor když je to šrot už a co to je za značku?.. za 30 se da koupit pekny zachovale auto..musi se hledat..

k2

30 000 to je dost velka suma za auto

To je mysleno vazne?

demijan*
Podívej se za 30 se dá koupit pekne i auto , jasné ze to je málo v dnešní době ,ale 30 tacu vyhodit za vrak to je dost vyhozené penize
punker*
hodnocení

je to alfa romeo 156

punker*
hodnocení

Ono by mi ani nešlo tak o to že bylo bouraný,ale o to že to blbě sjíždí pneu

nu*
hodnocení

0x

tak když ti nevadí že auto bylo bourané, smíříš se i s tím že se sjíždí pneu...velké servisy maji rovnací "stolice", i bourané auto se dá srovnat jde jen o to kolik to bude stát

buss
hodnocení

0x

Ani blbost není zadarmo, nepřečíst si kupní smlouvu že něco kupuji na nepojízdný šrot, na náhradní díly? Tak proč ten dotaz tady? Bože lidi ... Jistý psycholog něco říkal o jistých lidech, jiný až o 90%.
Finanční, právní aj. nevědomost, proč se tolik lidí na cokoli nechá doběhnout? Nedivil bych se za komuny, kde byla možnost si počíst v zákonech (ale kdo chtěl mohl) a tolik podvodů, hajzlíků nebylo. Na intu je kupních smluv, varování jak hnoje.
Odhlašte a do šrotu. Zkuste řešit u ND korozi.

mike32*
hodnocení

0x

Já budu stručný - Na vrácení peněz nárok nemáte a ani bych to nezkoušel ... pokud nechcete ze sebe udělat už úplného hlupáka ...

hodnocení

0x

omlouvám se, ale napadá mě jediné...

Vrácení auta/peněz
punker*
hodnocení

Makám na tom...

Ty tady skuhras kvuli penez a koupis si auto, ktere uz je samo o sobe vrak
demijan*

Alfy jsou krásné auta ,ale serou se a hlavně motory jdou do kytek.Byla špatná koupě .Tam máš za 28 000 punto krásný z německa přitažený málo najeto , to by ti vydrželo..

k2

ale serou se a hlavně motory jdou do kytek

Na tuto lidovou moudrost jste prisel jak?

demijan*

V servisu měli plno alf ,tak mě tu nepoučujte..

k2

Tak pokud je meli v servisu, tak byly asi rozbity. Tak to mate pravdu. Omlouvam se.

asdd
hodnocení

0x

Podle smlouvy jsi koupil šrot = nic nevymůžeš. Zbývá buď použít jiné (nelegální) metody jak na podvodníka, nebo se s tím smířit. Nebo stejným způsobem černýho petra poslat dál.

punker*
hodnocení

Tak jsem zase o krok dál,dnes jsem auto vyzvedl ze servisu s tím že majitel předemnou vyměnil čepy,ale vysral se na sbíhavost,odklon kol je vpořádku,tak snad mi to chvílu vydrží no. Za blbost se platí *zed*

k2

Proc blbost? Pokud to teda bylo geometrii a auto bourane nebylo, tak mi to za ty penize nepripada jako tragedie. Spodek je otazka, jak moc spatne na tom je. Zespodu celkem "okysly" byvaji i mladsi auta. Lozisko je spotrebni material a alternator ma, vzhledem ke stari, na repasi taky narok...

punker*
hodnocení

Jojo,že do toho ještě pár kaček vrazím s tím sem počítal,jen se bojím abych časem nepřišel na horší závady,když ve smlouvě je napsáno,že vozidlo je nepojízdné na náhradní díly. Ten spodek je chycenej spíš jen povrchově,takže to očistím a natřu antikorozní barvou (snad to tomu pomůže)

k2

Ja bych se toho do budoucna tolik nebal. Ono v dnesni dobe prodat starsi auto tak, aby Vam ho nejaky chytrak nechtel vracet kvuli poskrabanymu narazniku, je chvilema problem. Navic si staci prostudovat odpovedi tady a mate "zarucene informace" odborniku o kvalite vozu Alfa-Romeo, tak se pak nedivte te smlouve...

no nevím jaké máš informace ty ale já znám pár lidí, kteří byli velice šťastni, když se toho auta zbavili...

punker*
hodnocení

Jojo,motor by měl vydržet hodně,dával se stejnej do fiatu brovo/a jinak v tý alfě je hafo novejch věcí,tak snad chvílu poslouží no :)

demijan*

jestli na spodku nejsou diry jen někde rez tak obruš a přetři třeba gumoasfaltem ,dřív takhle napatlal u lady podvozek a 20 let to vydrželo byla vrstva . Záleží jak je to moc hnilé. Dneska koupíte auto a někteří to hezky zamaskujou a pak po zimě se divěj. I já takhle jednou naletěl.

punker*
hodnocení

Gumoasfalt nemám,ale mám starej Tlumex :) asi 5l plechovka s cenovkou 14Kč nebo kolik :D ale barva je vpořádku si myslím :)

demijan*

tak gumoasfalt jsem kupoval za 215 a natrel jsem s tím celé auto před měsícem .. Jako chce to ošetřit před sněhěm a solí pak po zimě to bude něco. Měl jsem felicii trochu načlou no a po zimě jsem to měl totál hnilé akorát hodit do šrotu :D..Tak zkus tlumex .Vylejt prahy ojetym olejem jsem taky dělal ..Chce to no ošetřit aby ti to chvilku vydželo. Hlavně sůl to ničí..Někdy nadávám aby nesolili pak je to břečka a pro auto utrpení.

jyri*
hodnocení

0x

hele pokud nenapsal do kupní smlouvy auto odpovídá stáří tak do toho běž máš nárok na nejakou částku na opravu kdyz ti zalhal

k2

Toto je opravdu ukrutny nesmysl a blabol...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]