Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchází pneu vs rez na ráfku

Od: sanka* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,mám nové pneu Barum a staré disky,asi na nich bude i sem tam rez,při výměně jsem nechal dát i nové ventilky,namazal to nějakým tím lepidlem,ale dnes,po necelém týdnu,tak jsem jel zkontrolovat,jestli těsní a uchází asi o 0,2..Tak nevím,jestli koupit nějaký tesnící přípravek,že by to ucházelo v místech kde je rez,nebo jestli je možná nějaká reklamace v tom pneuservisu,že to netěsní?

doplněno 18.11.13 15:29:

Pro doplnění těch cca 0,2 ubylo v každé pneumatice..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

vyměnit manometr za jiný

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. I mě na starým autě, autě místního významu reznou plecháče. Když je problém, zajedu do malého rodinného servisu a tam mi kluci tu případnou rezatinu vymění za jinej ze zrušenýho auta za padesátku. Jen cvaknu to přezutí a vyvážení. A vložit duši do bezdušáku není nějakej problém, když se to vyváží. Prostě to přestane být bezdušák. V tomhle období, kdy je během dne různě teplo- spíš zima, se ten tlak může někam posunout. Kdyby to byly dvě desetiny každý den, pak to bude asi únik.

sanka*
hodnocení

Tak v den,kdy jsem založil otázku jsem pneu dofoukal a po 5 dnech jsem se byl podívat a žádná pneu neušla,když už,tak úplně bezvýznamně a dneska,po dalších 5 dnech jsem se byl ze zvědavosti zase podívat a znovu pokles cca o těch 0,2...ale zase nastala docela významná změna počasí,včera tady byla teplota asi -7,takže to asi opravdu dělá ten tlak,nebo změna teploty,že?Takže stejně budu muset jednou za čas zajet na benzínku a zkontrolovat to,jestliže ta změna počasí tohle dělá..Jen dodám,že používám pořád ten stejný měřák na stejné benzínce..Ještě mě napadá,má nějaký velký význam na špatné opotřebení pneu,když to takhle klesne o těch 0,2?

stirecek*

To je ta teplota, dělá to všem, nejen tobě, proto je nutné hlídat tlak a při změně teplot vždy. Na podhuštěných pneu dochází k obotřebení nejvíc vnějších stran, roste valivý odpor a spolu s tím i spotřeba. Na druhou stranu to tak nedrncá :)

jak píše stireček,

navíc si můžete jednou za měsíc (za dva,tři, čtyři...) šuplérou měřit hloubku vzorku vždy na stejném místě, pak poznáte zdali je ojíždí vlevo, uprostřed, či snad vpravo.

Podle toho budete řešit problém..

hodnocení

1x

Těsnění není všemohoucí.. pokud je ráfek více vyrezlý, nepomůže nic...

doplněno 18.11.13 18:12:

Milá Sanko, měříte stejným měřidlem? Ve stejné teplotě? Mám několik měřidel, i didaný se zouvačkou, každý ale ukazuje jinak. Proto každému sděluji, že nemám certifikované měřidlo a nevím, zdali jsem mu nafoukal kola správně. Ať si zkontroluje u benzinky někde sám, a popřípadě dofoukne..

sanka*
hodnocení

Ale že by všechny 4 pneu byli o 0,2 vyfouklé,to je zvláštní,není?

asdd
hodnocení

0x

Pokud opravdu uchází, tak reklamace v pneuservisu - O 0,2 to mohlo poklesnout i změnou teploty = dofouknout a zkontrolovat jestli opravdu uchází.

sanka*
hodnocení

Takže počkám třeba týden a znovu zkontrolovat a zajet tam do toho servisu,aby to znovu obul?

hodnocení

0x

Jak Píše p.Nu a Milan.Zkuste jiným měřákem!

Jinak pkd by opravdu utíkal vzduch -tak by v servisu měli sundat pneu,a dosedací plochy očistit.

doplněno 18.11.13 20:28:

To magor-tak to jsi asi nebyl u odborníků.Odborník by nejprve zjistil místo úniku a pak by popř.očistil dosedací plochy na disku a bylo by OK.Jinak ve vícero pneuservisem mi nedoporučili dát duši do bezdušových pneu!

hodnocení

0x

Tak to samé jsem měl i já 3x reklamace na po 4 se dala duše a je klid

sanka*
hodnocení

Po nazutí jsem právě byl na benzíně a kontroloval to,na tom samém jsem to kontoloval i dnes..proto vím,že to uniklo o to 0,2,ale je možné,že to třeba mohlo být počasím,nebo než se to nějak pořádně přilepilo,ne?Uvidíme,dofoukal jsem a počkám tak týden a zkontroluju to..akorát samozřejmě mi v servisu nedali žádný papír,tak doufám,že s tím nebude problém,jinak když to uchází,můžu se nějak ohánět tím,že je to jako reklamace?Jednou v jiném servisu mi taky nazul nějaký pán pneu a jedna pořád ucházela,tak když jsem mu řekl,jestli to jako není na reklamaci,tak mě odmítnul s tím,že to udělá znovu za peníze a potom až to bude bráno jako reklamace..

asdd

To byl vtipnej pán - reklamaci uzná teprve až to blbě udělá podruhé :-D

To bych mu slušně odpověděl, že za peníze to nepředělá on ale někdo jiný, a pokud si mě chce udržet jako zákazníka tak špatnou práci opraví zadarmo a s omluvou, jinak pápá. Pneuservisů je spousta. O reklamaci se neškemrá - vy jste jeho zákazník, platíte za kvalitní práci a když to udělá špatně tak si to holt předělá.

jj, dofouknout, zkontrolovat jestli, příp. kde uchází a pak se uvidí. Pokud to jsou všechny 4 stejně tak tipuju na změnu teploty nebo i tlaku vzduchu.

stirecek*
Každý merak ukazuje jinak. Když objedes pět cerpacek, žádná neukáže přesně. Já mám svůj merak, kalibrovany a měřím jen s ním. Nutno dodat, ze při měření vždy nějaký vzduch ujde, takže ti to ukáže vždy min. Taky pokles venkovní teploty o deset stupňů udělá mínus 0.1 bar v pneu. Pokud by pneumatika i když jen trochu ucházela, bude do týdne prázdná. Pokud je pokles ve všech pneu stejný, je to dáno změnou teploty a unikem při měření. Není pravděpodobné, ze by všechny pneu ucházely stejným tempem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]