Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podélné parkování - jak na to?

Od: magdaji* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o rady zkušených řidičů.

Dokončuji autoškolu a mám stále problém s podélným parkováním couváním mezi dvě auta. Je několik vysvětlení, které jsem tak po různu četla, nejvíc se mi líbil ten, že se zařadím vedle auta, za které chceme zaparkovat tak, že jsou zrcátka vedle zrcátek, volant úplně doprava a v momentě, kdy přes prostřední sloupek vidíme zadní část vedlejšího auta, vyrovnáme volant a couvnem do momentu, kdy přes přední sloupek vidíme zadní část auta. Pak volant úplně doleva... Nějak se to snažím podle toho dělat, ale vždy mi to buď nějak ujede nebo nevím, proč mi to málokdy hezky vychází.. Možná špatně chápu moment, když přes sloupek vidíme zadní část vozu? Je lepší mít vedle toho auta větší mezeru? Dnes to mohlo být tím, že jsem parkovala vlevo, místo vpravo, jak jsem zvyklá a ještě to bylo z kopce, ale i jindy to nemám nikdy dokonale.. Ano, instuktor mi to může vysvětlit a příště to s ním budu trénovat, ale já bych si to ráda dostala do hlavy nějak sama ,,po svém" a chtěla bych, aby mi to příště už vycházelo. Instruktor mi vždy říká, když se zařazuji vedle auta, že zadní pneumatiky mají být vedle sebe. Teď mě tak napadá, jestli je v tom rozdíl, když se to udělá podle zrcátek a když podle pneumatik? Nějaké návody podle toho, kolik auta svírají stupňů, jak mi to vysvětloval instruktor mi moc nevyhovují.

Poradí mi někdo osvědčený nejlepší způsob? Děkuji..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Instruktor vám radí dobře. Je to jen o cviku, časem na to přijdete, až si zvyknete na své auto a jeho rozměry. Přijde to prostě samo...

doplněno 18.11.13 14:14:

Zkoušku zvládnete, budete na sebe nakonec hrdá. K tomu zaparkování se nedá přesně určit kde zastavit a pak začít couvat a kdy začít točit volantem, protože auta mají kola pokaždé jinde. Některá auta jsou delší, jiná kratší atd..

magdaji*
hodnocení

časem jistě ano, je mi jasné že tohle se musí prostě trénovat a praxí se to naučit k dokonalosti, jen bych se kvůli tomu nemusela dostat přes zkoušky...

asdd

Na tohle docela pomáhá autíčko na ovládačku a zkoušet si to doma - koukat kde je auto, kdy a kam točit aby to vyšlo akorát. Pak to přenést do skutečného jde rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma couvání podle zrcátek
Otázky na téma podélné parkování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]