Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost autolékarničky

Od: angelo* odpovědí: 14 změna:

Zdravím místní štamgasty, chtěl bych se zeptat, jaká je životnost autolékarničky?

Já jí mám balenou 16.5.2010, ale žádné datum expirace jsem nenašel :(

Děkuju!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lékárnu rozbalte a datum expirace najdete na jednotlivých součástech. Obecně se obsah má lékány má obměňovat po 2 letech (což považuju za nesmysl).

doplněno 17.11.13 16:50:

Jo, tak asi po 3 letech.

albatros498022*
hodnocení

0x

Nesmí být starší 3 let

cyril*

Z jakého důvodu?

"Z jakého důvodu?"

Aby si výrobci a prodejci lékárniček vydělali. A protože to tak naše (všeho)schopná strana a vláda rozhodla.

doplněno 17.11.13 16:59:

Cyril - už je to dávno, netpamatuju si, která ze stran a vlád to konkrétně byla. Ale to není podstatné, v podobných ko.otinách si můžou podat ruce (tak říkajíc "napříč politickým spektrem").

doplněno 17.11.13 17:45:

Cyril - tak to já znám už jen z vyprávění mého otce. Prý mu policajti ještě pomáhali nastrčit startovací kliku do rohatky motoru, protože se sám nedokázal strefit *smich*.

cyril*

S první částí souhlas, ale k té druhé by neškodil odkaz na platnou úpravu.

doplněno 17.11.13 17:05:

Tak to ano. Já si zase naopak dobře pamatuji, že požití alkoholu byla polehčující okolnost. *smich*

angelo*
hodnocení

Tak jsem se vrátil z nákupů, koupil jsem na můj vkus drahou, ale s datumem expirace 2017 :D Tak mam zase na chvíli klid :D

Opilost či smyk vozu byly opravdu polehčující okolnosti, ale netvrďte mi, že jste tenkrát vlastnil vůdčí list.

cyril*
18.11.13 00:43

Proč?

A v obci byla maximálka 15 km/h.

Mimo obec nesměla být rychlost stupňována nad 45 km/hod, v obci se smělo používat jen houkaček hluboko znějících a v obci se nesmělo jezdit s otevřeným výfukem (pravidla z roku 1906). :) Neříkejte, že jste podle těchle pravidel ještě jezdil.

angelo*
hodnocení

Děkuji za informace.

To ne, ale jezdil jsem na benzín, který voněl.

jyri*
hodnocení

0x

Pokud tam nemás napsanou platnost do kdy tak to je vetsinou na 3 roky

buss
hodnocení

0x

Je to na ..., zavolám pomoc a jsem OK, ničeho jsem se nedopustil. U běžného zranění utrhnu podolek a zavážu. Manipulace se až na výjímky nedoporučuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]