Nejste přihlášen/a.
Mam prosbu. Může mě někdo poradit co mě hrozí, když jsem prodal kupní smlouvou vůz, a kupující mě žádal, ať na registru při "odhlášce" uvedu jiné iniciály na údajnou osobu (údajného rodinného příslušníka), pro kterého vůz kupuje a ktery by si vůz půjde přihlásit. Na registru jsme uvedl že žádám o změnu odhlášky na osobu, která nebyla dle kupní smlouvy kupující. Povinné ručení jsem k následujícímu dni po podpisu kupní smlouvy zrušil. Po té jsem mu velký TP a malý TP odeslal doporučeně na adresu uvedenou v kupní smlouvě.
Ani po uplynutí zákonné lhůty 10 vůz přihlášen nebyl. Je něco co bych mohl udělat...?
Pokud máte peníze v kapse, auto odhlášené ( v polopřevodu) a povinné ručení zrušené, vše ostatní je starost kupujícího. Založte si kupní smlouvu a podací lístek na TP a dál se nestarejte.
doplněno 17.11.13 15:11:Problémy by mohly začít v případě, že kupující bude tvrdit, že vám dal peníze, ale vy jste na něj auto nepřevedl - převod na jinou osobu byl asi dohodnut jen ústně a není v kupní smlově zapsán.
Ano přesně tak... Na zadní stranu kupní smlouvy kupující napsal osobu s r.č. (neprověřeno). Mě spíše zajímá za co já můžu být zodpovědný (ohledně pojistky, ohledně toho když on to bude chtít prodat dále).
Mám svědka, který byl u toho a on taky... tak nevím ústní dohoda asi nic neznamená. Snad jen v případě žeč bych měl problémy a musel se soudit, požadovat grafologický rozbor, že on svým písmem mě dopsal do smlouvy "Přihlásit" na tu osobu. V jeho kupní smlouvě to samozřejmě není,...
Opravdu nevím co dělat...
Ano peníze mám, kupní smlouvu, auto odhlášené (ovšem na tu 3 osobu) , podací lístek také s doporučeným dopisem, kterým jsem mu poslat TP.
Jen nevím, jestli pro pojištovnu to bude stačit, jen kopie TP, to si okopírovali, jestli jim nemám dát ještě kopii kupní smlouvy.
Nezlobte se, ale jsem slušný člov+ěk, a nikdy by mě nenapadlo... co mě může někdo způsobit. Vy máte s těma přepisy nějaké zkušenosti?
S pojišťovnou potíže nebudou, mohli by být jen s kupujícím, kdyby tvrdil, že auto nedostal. Ale pokud máte svědka, že vlastní rukou napsal na vaší smlouvu, na koho auto převedete, je myslím vše v pořádku. I v případném sporu by svědecká výpověď byla dostatečná. Ale když se to nebál psát před svědkem, je nejspíš všechno v pořádku a vy můžete být klidný.
Dovolím si asi po stopadesáté zopakovat že v legistaltivě podle které se registrují vozidla není ani slovo o kupní smlouvě
Ten kdo je k vozidlui registrován je oprávněným žadatelem, tento oprávněný žadatel si vyplní žádost o zápis změny, ve spodní řásti v 5 řádcích uvede o co žádá, tedy v tomto případě na koho auto odhlašuje, úřad nezkoumá kupní smlouvy
Pokud ještě úřad registrující vozidla zkoumá kupní smlouvy, postupuje protizákonně proptýže k tomu nemá oprávnění
To může jen soud
auto v polopřevodu na sebe bude muset někdo přihlásit, pokud ne dnem 1.7.2015 auto zanikne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.