Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta po 11 letech?

Od: jiri* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,v roce 1997 jsem zakoupil vůz škoda 120,po roce užívání se vůz porouchal a já jsem ho daroval známému o kterém jsem si myslel,že je poctivý člověk.On auto opravil a prodal,ovšem nepřepsali ho a po 11 letech mi poslal VTP.Co mi teď zbývá,auto je dávno nepojízdné někde ve sběru,nebo použité na náhradní díly.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perm
hodnocení

0x

Takže to shrneme - máte jen velký techničák a jste v něm uveden, jako majitel ano? Není na nikoho odhlášen že? Pakliže to tak je, mám další otázku - bylo auto provozováno po 1.5.2004 - tedy jestli po tomto datu mělo platnou technickou, nebo jestli bylo pojištěné? Zkuste zjistit od toho povedeného kamaráda, jestli to neví. Ten datum je důležitý, protože po tomto datu vyžadují při vyřazení z registru doklad o ekologické likvidaci. Zjistili by to, jestli auto mělo platnou technickou, nebo bylo pojištěné. Pokud zjistíte, že určitě bylo dříve zlikvidováno, tak můžete jít na vaši evidenci vozidel jen s tím velkým techničákem a na formulář "Žádost o trvalé vyřazení vozidla z evidence" napište prohlášení, jakým způsobem bylo auto zlikvidováno - třeba, že jste ho nechal sešrotovat a nemáte od toho žádný doklad atp. Lze také prohlásit, že vozidlu uanikl účel užití a máte ho na soukromém pozemku a nebude už jezdit po veřejných komunikacích, ale to by mohli chtít doložit, to lze spíše u existujících vozidel.

jiri*
hodnocení

Vozidlu skončila technická v roce 1999,po tomto datu není žádný záznam o TK.Jinak je čistý,Kupní smlouvu bohužel za ty roky nemám a VTP je jediný doklad o již dnes neexistujícím autě.

hodnocení

0x

Jiří, když kouknete do rubriky auto moto, tak je tam asi 50x napsán postup. Pokud nebuje jeětě vše jasné, ozvěte se a kolidně můžu zaslat předvyplněné formuláře.

ICQ 55180641

jiri*
hodnocení

Trochu jsem to už prolistoval a děkuji za pomoc a důležité rady,uvidíme co mi sdělí na příslušném dopravním úřadě.Milane ICQ si uložím a v horším případě se ozvu,v tom lepším poděkuji.

Pokud zvolíte špatná slova, tak vás vyhodí!

jiri*
hodnocení

Je mi to jasné,na úřad s prosíkem a dělat hloupýho.Každý úředník to pochopí snad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]