Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztp eko dan

Od: pompoooo odpovědí: 8 změna:

když jsem kupoval auto pred rokem je tam ztp a neplatil jsem eko dan .A dnes bude kupovat jeden kupec auto a bude platit eko dan nebo ne?.poplatek na podporu sběru a využití autovraků neplacen-průkaz ztp .- potrebujio ryhclou odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pompoo
hodnocení

tak díky za odpovědi no..

erikch*
17.11.13 11:59
Ne...
pompoo
Dík nonprotoze je od 1.10 nejaka nova novela ko ze ztp nebude platit

pompoo
hodnocení

kupoval jsem auto před rokem eko daň uhrazen ztp ve starém velkém techničáku, pak jsem dostal nový ,je tam psáno . Dne 29.8.2011 poplatek na podporu sběru a využití autovraků neplacen-průkaz ztp. Když chci prodat auto teď a bude platit eko daň ten kupující?!
cyril*

Odpověď nebyla ani rychlá, ani správná.

Ano, nový žadatel o registraci bude poplatek hradit.

zabu

Tato Cyrilova, je správná odpověď.

pompoo
hodnocení

to je v háji..:/

nu*
hodnocení

0x

špatně položená otázka

kupoval jsem auto , to je informace která je k ničemu, protože ekodaň se neplatí když auto kupuji, ale když se auto registruje

vyčerávajíc odpověd je v paragrafu 37e) zákona o odpapech

ani mluvčí MZP v tom nemá jasno, protože v televizi tvrdil že bez ohledu na dřívějčí počet majitelů se ekodaň platí

rozhodující je počet registarcí po 1.1.2009, případné osvobození-neosvobození někoho a navíc kdy bylo auto odhlášeno na nového vlastníka

i po nabytí účinnosti novely zákona o odpadech po 1.10.2013 zákon nadále vytváří nerovnost občanů před zákonem a jsou případy kdy ekodaň zapacena nebude, a to je proto že s novelou přišel nějaký osvícený poslanec, který nechápe další souvislosti a nezná legislativu vztahující se k registracui vozidel

MZP slibuje další novelu

Stačá tam napsat jednu větum, a to že při každé další registraci správní orgán posuzuje zda se na žadatele vzahuje povinnsot platit ekodaň a to až do momentu než bude u daného vozidla ZAPLACENA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]