Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostřikovače Fabia-asi ucpané

Od: 6086* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nalil jsem do nádobky ostřikovačů u Fabie nemrznoucí směs, kterou jsem naředil vodou. Dělám to tak vždy a pozoroval jsem postupně menší průtok a letos mi to chvilku stříkalo a najednou přestalo. Mám podezření, že mi ta látka zrosolovatěla a ucpala mi přívody. Jak se k nim dostanu nebo je nějaká finta, jak je propláchnout? Děkuji

doplněno 16.11.13 14:10:

Tak jsem tam nalil víc vody a pohrál si s čerpadlem - pořád zapínal a vypínal a najednou se to pomalu a jistě rozchodilo. Asi tam bylo něco, co chtělo rozředit... Děkuji všem za snahu mi pomoci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Samotná směs s vodou snad zrosolovatět nemohla (konec konců máte možnost po vyjmutí sítka se podívat do nádobky, píchnout tam špejli či hadičkou trochu odebrat. A co bylo v nádobce předtím? Nějaká samo-domo směs, nebo koupená?
6086*
hodnocení

lil jsem tam jen kupované, ale různí výrobci. časem jsem pozoroval menší průtoky až teď se to asi ucpalo.

hodnocení

0x

stalo se mi podobne , ze to nestrikalo a ucpalo se to primo v tech tryskach co rozprasujou kapalinu , tak jsem je pristouhl a dobre

doplněno 16.11.13 12:02:

*prostouchl

6086*
hodnocení

A čím? Píchl jste jen do trěch trysek? To už jem také zkoušel drátkem a nic. Asi to chce vyčistit hadice, ale nechce se mi demontovat půl auta :) Tak nevím, jak na to

odpoj hadici s odstřikovačů a skus jestli stříká voda ze samotný hadičky mám takovýho tucha že problém bude s píš s motorkem odstřikovače nemusí už dávat ten správný tlak

gumidek*

Lej neředěné kapaliny (zimní na -30) a v létě letní nebo jen destilku.

Jinak hrozí zamrznutí nebo vodní kámen a postupně se zanáší soustava nebo odchází čerpadlo. Pak není divu...

Jednou mi u služebního auta pomohl ocet z chvilku odstáté varné konvice (cca 60°C). Nalil jsem do prázdné nádobky a stříkal.

Pěkný smrad, ale soustava byla průchodnější a byl i vyžší tlak :)

doplněno 16.11.13 22:04:

Né každý výrobce uvádí správnou hodnotu, na kterou je to naředěno předem a né vždy se to rozředí přímo v nádobce v autě (dolitím čisté destilky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]