Nejste přihlášen/a.
To je mylná věc,lepší podvalníky a těžší vozíky mají normální hydraulickou brzdu,na oji mechanismus který tlačí podle brzdné síly na hydraulický válec a ten posílá kapalinu do prasátek na brzdách...
Pokud je brzda hydraulická tak nejprve dolít do zásobní nádobky na max,poté u kola musí být odvzdušňovaví šroubek...odvzdušnění je složitější než u auta,protože si nemůžeš vytvořit tlak v brzdové soustavě šlápnutím na pedál,tím že zapřeš oj o něco a pomocník tlačí na vozík většinou nestačí(malá síla)...já na to mám přípravek kterým zvýším o něco tlak v hydraulice a pomocí toho odvzdušním
Netuším, jaké má víčko nádobka s brzdovou kapalinou. Nejjednodužší by bylo, přidělat do víčka ventilek od motorky nebo kola a pumpičkou trochu natlakovat a na jednotlivých kolech z brzdičů odpouštět odvzdušńovacími šroubky tak dlouho, až poteče čistá brzdovka. Další možnost je, udělat si falešnou nádobku s ventilkem a tu připojit k trubce od nádobky. Po odvzdušnění vrátit původní nádobku a dolít.
Dolít kapalinu, připojit za auto, založit kola přívěsu zezadu klínem, zacouvat na doraz, zabrzdit ruční a odvzdušňovat. Pár cm dopředu, zase zpět na doraz, odvzdušnit druhé kolo (případně opakovat).
Zdravím, nebo nacouvat opatrně k nějaké zdi, pozor na poškození vozíku a také se nesmí stát, že by se mechanismus jako v autě tzv. přešlápnupnul, musí se našlapat, resp. tady napumpovat a poté odvzdušnit a zase. Toto by bylo lepší dát servisu, je to do odvzdušňovačka, ale musím říci že hydrauliku u přívěsu za osobák jsem ještě neviděl.
Pokud to přesto budute dělat svépomocí, tak doporučuji zajet na TK a zkontrolovat brzdný účinek na jednotlivých kolech vozíku.
Ano,nejčastěji jsou mechanické lanové(obdoba ruční brzdy u auta),ale vozíky určené na náročnější podmínky nebo ty dražší mají hydraulické brzdy,dvakrát už jsem se s tím setkal...bez odvzdušňovačky dost těžce,těžko si dokážu představit couvat a popojíždět a přitom s mírou narážet vozíkem do zdi a zároveň ještě odvzdušnovat...za takovou námahu myslímže za pár korun v servisu nestojí...auto si zručný kutil odvzdušní lehce,tlak si vytvoří šlapáním na pedál,ale tohle aspoň bez amatérské odvzdušňovačky ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.