Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola nevyhovuje

Od: ajsmen odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně přepisu a evidenční kontroly. Koupil jsem auto, dovoz z DE. Jel jsem na EK a tam mi řekli, že mam na voze tažné zařízení, které není v TP. Volal jsem tedy prodávajícímu, dal vše do pořádku, pochybili na úřadě, kde vše doplnili. Momentálně mám tedy ve velkém TP dopsané tažné zařízení. V pondělí chci jít na úřad přihlásit vozidlo, jde mi o to, zda musím znova na evidenční kontrolu nebo bude stačit protokol z první evidenčky, kde je moje jméno, ale ve vážných závadách je psáno - Namontováno tažné zařízení AX50 - funkční - typový list nepředložen, v. č. a typ nezjištěn.

Stačí tento, nevyhovující nebo musím na evidenčku znova, aby byl protokol vyhovující?

Děkuji, hezký den.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ajsmen
hodnocení

Jde také o to, že mám auto na převozkách a jejich platnost je pouze do neděle, tudíž nezvládám v pondělí zařídit :))

Takže není takový problém v tom, zajet na evidenčku, ale jde o ty převozky. Díky za každou informaci.

bgmaniac*

Obávám se, že bude nutné evidenčku zopakovat :(

meda45*
hodnocení

0x

Podobnou situaci jsem řešil asi před 5 měsíci. Zakoupeno auto v bazaru (dovoz DE), při evidenčce zjištěno, že ve velkém TP není zapsáno ABS, které vozidlo mělo. Bylo to napsáno do vážných závad v protokolu z evidenčky. Při přihlašování na úřadě zjištěna chyba úředníků, kde dělali dovozovou STK, opraveno při přihlašování, kdy jsem byl na DI a žádnou evidenčku už nebylo třeba dělat. (u tý evidenčky jde podle mě hlavně o zjištění VIN).

buss
hodnocení

0x

Při EK se porovnávají údaje uvedené v TP a ORV se skutečnými údaji a stavem vozidla. Vydá se protokol. Nezapisuje se do TP, to je třeba vyřídit na úřadě. Co se kontroluje je ve vyhlášce.

ajsmen
hodnocení

0x
Takze by mel tento protokol stacit. Uvidime v pondeli vlitnu na urad a budu chytrejsi.. Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]