Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máme u nás jednosměrku, na jejím konci je hodně frekventovaná křižovatka.
Je jasné, že pokud odbočuji vlevo, najedu si až k levé krajnici, aby řidiči odbočující vpravo mohli odbočovat a nemuseli čekat za mnou.
Přijde mi logické, že pokud jedu rovně, najedu si taky více vlevo, protože opět musím dát přednost obou směrům (kdežto odbočující doprava jen těm zleva).
Jenže, i když si takhle najedu a logicky NEBLIKÁM, už dvakrát se mi stalo, že přijel někdo další, který chtěl jet taky rovně, což jsem já nemohl vědět, a zastavil vedle mě zprava. Já v domění že odbočuje vpravo vyjedu, on zároveň se mnou a následuje troubení, nadávání a vyhýbání, ke kolizi moc nechybělo. Na kom by byla v tuto chvíli vina? Zdůrazňuji, že jsem tam byl vždy jako první a v žádném případě jsem nedal blinkr, takže muselo být hned jasné, že jedu rovně.
A dělám špatně, že i při jízdě rovně si zajedu k levému okraji? (tři auta vedle sebe se tam už nevejdou, navíc logicky, když je volný směr "vlevo", je vždy volný i rovně, proto prakticky nemám takhle komu zavazet.
Přikládám nákres křižovatky, červené auto jsem já, čekající na možnost pokračovat rovně.
v dnešní době se moc nevyplácí cokoliv někomu usnadnovat a pomáhat protože při první příležitosti to proti vám otočí . Váš úmysl je dle mého naprosto v pořádku ale jak sám píšete za dobrotu na žebrotu. Budte rád že se nic nestalo a příště najedte doprostřed. Vůbec netušim jak by to vyřešili pomahači
Kdz jedete rovne, tak zustante vpravo. Ten za vami kdyz prijizdi si muze myslet, ze chcete odbocit vlevo a nezapnul jste blinkr. Nebo ja bych tam zustal a doleva najizdel jen u odbocovani vlevo.
Nechce se mi to hledat, ale mám dojem, že obecně se jezdí u pravého okraje vozovky, pouze při odbočování vlevo se najíždí k levému kraji mého směru. Takže kdo jede rovně a vpravo, je vpravo, kdo jede doleva, je vlevo. Vaše vysvětlení sice zní pro ten konrétní případ logicky, ale pro většinu řidičů bude toto chování matoucí.
Jo a není pravda, že ti, co jedou rovně a vlevo, budou mít volno stejně. Nebudou, pokud někdo odnaproti bude odbočovat vpravo (tedy z našeho pohledu pojede do leva).
Obávám se, že by to "vyhrál" ten, kdo by měl víc svědků. Jak se psalo, neusnadňovat a prostě si stoupnout doprostřed, aby ten za tebou nemohl přijet vedle tebe. Dělám to tak taky, protože ten inteligent si většinou stoupne tak, že pak do toho směru nevidíš a stejně musíš počkat, až ten inteligent odjede. Takže prdět na to, slušně řečeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.