Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta až po půl roce?

Od: martino odpovědí: 5 změna:

Přišel mi dopis,že po mě Městská policie vymáhá pokutu. Je to věc stará už půl roku. Nevěděl jsem o tom,poslali to až teď. V dopise píšou, že mé auto překročilo povolenou rychlost v ...nějaké obci... a bylo to zaznamenáno automatizovaným systémem. No řekněte mi, může to vlastně vymáhat Městká policie,a né státní. A až po půl roce?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

určitě můžou do roku, takže půl roku žádná míra... za obec to většinou píše sama obec, kór když je to automat, ale čert ví jak to mají u nich. Já bych zaplatil :)

martino
hodnocení

A pokud jsem tou obcí projel třeba v rozmezí toho půlroka 3x rychleji - může se stát, že mi posílají první pokutu a pak časem můžu čekat další? Nebo ne?

A k otázce proč se divím. Myslel jsem, že pokuty - rychlost - je věc státní policie a městská nemá k tomu pravomoce.

buss
hodnocení

2x

Přestupek je promlčen po roce (nebude se to některým líbit, jak říká zákon, vč. 361/2000 což je základní norma pro řidiče). MP měří, dokumentuje, pokutuje, předává do správního řízení.

cyril*
hodnocení

0x

Ano, může. Nebo snad znáte nějaký důvod proč by nemohla?

abcd*
hodnocení

0x

ze zákona o přestupcích je pokuta vymahatelná rok od toho, co se skutek stal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]