Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadřený motor?

Od: jaktopoznat odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

asi banalní otázka.Jak poznám zadřený motor? Je to golf IV.Normálně šel nastartovat, když se otevřelo víčko pro doplnění při nastartovaném motoru foukalo s toho.Tatka mi řekl,že na odpis (tak nevím jestli si dělá srandu) Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x
Az se to nedejboze stane tak to poznas...je typicke takové cvaknuti,bouchnuti-podle toho v jaké jsou ventily,písty atd.vzájemně pozici...To ze motor tlakuje je v pořádku opak by byl hodně špatně.,.takže si Tatik asi dělal prcu...
Pri zadreni motoru se prerve rozvod? Jinak to fuka normalne. Pokud to nevyhodi merku tak to neni nejhorsí. A pri zadreni urcite nenastartujes
jaktopoznat
hodnocení

Děkuji moc, tak snad to bude ok :)

0000567
hodnocení

0x

Zadření se pozná jinak,každopádně startér s motorem neotočí a za jízdy se to projeví hroznými zvuky...každopádně by před tím měla svítit kontrolka oleje

Foukat z víčka oleje musí,motor za chodu lidově řečeno dýchá...ale pozor,nesmí to být nějaký extra fukec,to by nasvědčovalo tomu že pístní kroužky jsou netěsné a motor tlakuje do prostoru klikové hřídele

jaktopoznat
hodnocení

Ok díky za odpovědi, snad to nebude nejhorší.Olej jsem kontrolovaluju bylo ho tam dost,tak kdoví co se stalo.Kontrolka mi svitila tak jsem honem zastavila.Pod motorem byla louže...

0000567

Máš to napsaný dost zmatečně...prosím popiš mi to ještě jednou celé od začátku co se stalo...

Co jsem vyrozuměl tak začala svítit kontrolka oleje,zastavila jsi a pod motorem byla louže,olej jsi doplnila a z motoru to fouká?

jaktopoznat
hodnocení

Stalo se to jak jsi to popsal,akorát s tím,že jsem olej nedolívala.

k2

Takze motor startujete a s autem jezdite i pres svitici kontrolku mazani?

jaktopoznat
hodnocení

asi těžko s tím budu jezdit když sviti kontrolka :-D ,jen jsme to zkusila nastartovat

0000567

Pokud v motoru není olej tak NESTARTOVAT,ani nachvilku nebo ten motor zabijete na fleku...pokud olej vytekl tak najít díru a opravit(nejspíš prorezlá nebo proražená vana)...a dále doufat že to motor přežil,na mazání totiž v motoru závisí maximálně,motor bez oleje vydrží běžet maximálně v řádu desítek sekund než se úplně zničí

jaktopoznat
hodnocení

A ani kapka oleje v motoru...

tak máte někde díru, kudy vám vytekl olej. NESTARTOVAT! nebo motor zadřete. Může to být proražená vana - nechat zavařit či rovnou vyměnit, ale rozhodně už motor nechat být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zadřený motor

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]