Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvolit subwoofery do malého auta?

Od: elizlocenkova* odpovědí: 5 změna:

Zdravím vás :),

snad jsem dotaz správně zařadila. Potřebovala bych poradit ohledně výběru subwooferu do auta. Mam Škoda Citigo. Doma jsem zvyklá na pořádné basy a hlavně na kvalitní zvuk. Nyní mi jde především o správný výběr subwooferu do mého miláčka, ale nerozumím tomu a v okolí nemám nikoho, koho bych s tímto dotazem obtěžovala. Jak je to komplikované s připojením? Koukala jsem na nabídku a nevím kde mam začít. Pokud se tu najde někdo, kdo mi pomůže alespoň s prvním krokem, budu mu vděčná Vybírat bych chtěla z nabídky výše, je to obchod s autodoplňky pět kilometru od mého baráku, tudíž to vidím jako výhodu, že tam budu moct s čímkoliv zajít. Není lepší se rovnou zaměřit na subíky v boxu? Ale mam malý kufr a chci aby mi to zabíralo co nejmíň místa. Nejlépe, abych to mohla někam zabudovat.

Děkuji za vaše rady a postřehy popř.s čím jste spokojeni vy :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x
v té nabídce jsou SW do zástavby nebo v boxu. obojí zabere místo. co zkusit aktivní SW do rezervydoplněno 15.11.13 18:31: tady je ještě nějaká inspirace: forum.skodahome.cz/...

hodnocení

1x

Nevím kolik má CG místa pod předními sedadly, mě se do Fiatu pod přední sedadla krásně vešly ploché bassreflexové subwoofery Blaupunkt. Zapadly tam přesně, ani neomezují místo na nohy cestujících vzadu. Výhoda je, že mají vestavěné zesilovače a perfektně navržené ozvučnice, takže i při malých rozměrech hrají opravdu slušně. Krásně basují přímo do sedadla, takže zvuk je doslova cítit. Dráty vedu mezi sedadly tunelem, kabeláž pro připojení přes cinch konektory se k nim přímo dodává.

Kupovat nějaké dobře vypadající zesilovače s obrovskými nápisy 1000W a k tomu bednu, která zabere půl kufru, to je naprostá blbost. Stejně se ten výkon nedá použít, pokud si člověk nechce za pár let kupovat naslouchadla. Nejvíc mě vždycky fascinují ty super tlusté kabely, které rádoby odborníci používají a nesmí chybět veledůležitý "kapacitor"- asi jim nikdo neřekl, že autobaterie je tzv. tvrdý zdroj a 1F kondenzátor před zesilovačem je tím pádem zcela zbytečný.

Ty subwoofery se dělají s různým označením, všechny jsou zhruba stejné, dokonce jedna verze je vyráběná pod značkou Roadstar, viz. obrázek:

bluespot.co.uk/...

pfpetr*
hodnocení

0x

čím větší basák tím větší bass ovšem tím také nutnost basák nakrmit takže dostatečný zesík dle wattů. Je potřeba mít radio s cinch výstupem alespon 2ks . musí se natáhnout napájecí kabely od baterie s pojistkou. a přepojit původní repra v autě . Basák se dá do kufru vedle zesík a celý se to zapojí . S roztažením kabelů je to práce tak na 4h. Pokud jsi z prahy tak zruš na autě zámky a pojisti ho. Bůfr tento autio.cz/... a zesík min tento autio.cz/... a každej kdo pojede vzadu bude mít masáž .

Také je potřeba toto autio.cz/... zbytek na tech stránkách nevidim ale pokud je to prodejna tak je mít budou jedná se o napájecí kabely ,kablíky k repru v autě a redukce iso k autoradiu

olaf71*

co tam chceš přepojovat? rádio má výstupy pro repra a pro SW stačí jeden signál na zesilovač (jednokanál, nebo vícekanál do můstku) a napájení.

pfpetr*

a repra ve dveřích co? rozhodně ne z radia ale přes zesík . Olafe hudba v autě je můj život a už jsem toho pozapojoval opravdu hodně. Ten konektor se napálí na iso v autě a natáhnou se kabely společně s cinchema do kufru. Dá se to skvěle vyvážit a nabasovat a pokud ti vykradou auto tak se radio jen přecvakne. Mluvim o hodně hlasité a hodně nabasované hudbě. Já když jsem to pustil napůl tak lidi utíkaly z auta a věci na střeše skákaly ( než mě auto vykradli )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]