Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení na volnoběh

Od: punker* odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Mám Alfa Romeo 1.9 JTD a na volnoběh mi hučí asi alternátor,protože když zhasnu světla tak se ztiší. Stačí mít zhaslý světla a šlápnout na brzdu a hučí. Ale stačí přidat trochu plynu,aby šli otáčky třeba o 100ot.min nahoru a je klid. Může to být volnej řemen? Po třech dnech stání sem startoval a vypadá že baterka nebyla moc nabitá (točilo to slaběji (baterka je prý nová) a chvíli po startu svítilo dobíjení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.Lehce volný řemen nemá na dobíjení baterky vliv.Viděl bych to na vadu alternátoru.Nechte jej proměřit.

kratast*

odkud jste? zkusil byh zajet na vrakac a pujcit si jiný altík vyzkoušet a uvidite

punker*
hodnocení

Zkusit jinej altík,mě taky napadlo,ale nevím jak složitá je výměna,abych se s tím nemordoval 2 dny :D Jinak fiat brava 1.9 JTD má stejnej motor,tak snad seženu levně :)

Ale přijde mi divný,že po přidání plynu hukot ustane,myslel sem že by měl začít hučet ještě víc,zítra to zkusím natočit.

erikch*
Pokud budeš shánět altik z 1.9 JTDecka jeden tam mám s plnou zárukou za petikilco+ postovne...výměna je cca.dvacetiminutova záležitost( jestli si dobře pamatuju je altik pod čerpadlem?)...když bude zajem tak pres vnitřní postu písní tel a ja cinknu...
punker*
hodnocení

Zejtra končím v práci brzo,tak na to mrknu zasvětla :) Včera sem se zkoušel dívat potmě pod lampou odkud to hučí,ale nepoznám odkud to jde. Zájem asi mít budu,dyžtak se určitě ozvu,díky

doplněno 17.11.13 10:34:

Tak nevím,pořád si nejsemjistej,že je to alternátor,teď sem to byl nastartovat,poslechnout,zkoušel sem natočit video,ale tam to slyšet není. Měřil sem jak dobíjí (při rozsvícených světlech) na volnoběh cca 14.09V při cca 2000ot.min to ukazovalo 14.04 což je podle mě blbost,ale nevím no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]