Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Mam papíry asi 4 týdny a musim si platit benzin na vlastní cesty... 8,5 litru benzínu na 100 km ..
Jezdim s Opel astra Caravan 1,6 1997 16ti ventil
Chtěl bych zkusit přidávat do benzínu E85 V tom autě to nikdy nebylo... Momentálně mam v autě 75 procent nádrže a zkusit k tomu dát třeba 10L E 85?. Co mužu čekat za reakce auta? Jaká jsou rizika? Máte s tim někdo zkušenosti idealně s timto autem?
Děkuji
s oplem zkušenosti nemám, ale raději bych tyto experimenty s mícháním nechal na jaro až budou příznivější teploty, mám jiné auto a jezdím v poměru 50 na 50 benzín / E85 bez úpravy jede to, nejde to ani poznat, ale míchám to jedině v létě, E 85 ma asi jiný bod hoření a v zimě by stímto jste nemusel nastartovat, mrknul bych se na Opel forum jaké mají zkušenosti s ježděním na E85 řidiči oplu
doplněno 14.11.13 13:06:omluvám se tady je ta stránka kde si můžete o tom počíst forum.cars.cz/...
Můžeš to zkusit,nic se nestane...každé auto na to reaguje jinak,některé dobře,jiné špatně,nejde to nějak zobecnit...všeobecně by šlo říct že pojedou dobře auta s řídící jednotkou se schopností adaptace(čidla a možnost automatického nastavení parametrů) což by toto auto mít určitě mělo...
Na felicii 1,3 MPi než jsem přestavěl na LPG jsem na to jezdil bez sebemenšího problému,to auto to baštilo ještě o něco málo líp než benzín,spotřeba o litr vyšší,výkon pocitově málo lepší,cukání žádné,reakce na plyn dobré,startovatelnost výborná...jezdil jsem potom i na čistý ethanol zima nezima a nebyl problém,jen z toho ráno šla pořádná pára,-20°C na dvě otočky startéru na čistý ethanol
Už několikráte jsem tu o tomto psal.
Nejprve to che jak píší nahoře třeba do cca 15l benálu dát 5 l éčka a postuně navyšovat jeho podíl.Osobně dávám většinou 1:1 ale v měně!(tzn za pětikilo naturálek a za pětikilo éčko)Mám xantii 1,8i16V 81kW a starty na ečko a či směs na 3-4 převalení motoru,na samotný natural (měl by obsahovat,neberu prémiová paliva,5% etanolu) na 1.Při pridkém přidání (např přes vesnici se 70 jedu na 5° těch 70 a na konci pkd prudce sešlápnu,zakucká se.Spotřebu mám dlouhodobě (měřím asi 5 let a dva roky na éčko) 9,16l/100km.
doplněno 15.11.13 17:40:Ještě doplněk.normální natural 95=95% benzín a 5% etanol a E85= 85% etanolu a 15% benzínu.Respektive by to takto mělo býti!Pokud nás čerpadláři nešidí!
To mi schš říci že až etanol tam lejem ani to snad nevíme? Docela koukam co ještě se mam učit :D
doplněno 15.11.13 19:26:No už to vim wikipedie :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.