Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás o radu, ač tedy popíšu velice laicky.
Před rokem jsme od pečlivých důchodců koupili nejstarší typ fabie, po čase se začala rozsvěcovat kontrolka "elektřina". V průběhu asi půl roku to zmizelo, dokonce jsme v červnu mohli auto předělat na LPG. Diagnostika u několika automechaniků (našeho i toho co dělal plyn) nic neukazovala. Manžel měl pocit, že pomohla i výměna svíček.
Nicméně cca před měsícem začala svítit zas, sem tam, posledních 14 dní v podstatě souvisle. Vypadalo to, jako by na to měla vliv změna počasí, ochlazení, manžel jistou dobu váhal, že to "blbne", co poprvé pustil mlhovky. Mezitím přišel náš automechanik s verzí, že konečně ví proč, že se nám snad cosi (první?) nezapaluje (moc jsem ho nevnímala) - ale i to manželovi v práci kdosi vymluvil.
Nemáme třeba 20 tisíc na diagnostiku v nějaké škodovce, současně jezdíme denně a vozím i děti, dost mě to světýlko znervozňuje.
Pokud Vás napadá příčina a příp. jak moc je to nebezpečné (vím, že třeba blikání "autoservis" je tam nastavené jen pro jistotu a bát se nemám), budu moc ráda.
Díky Jana
precist vagem zavadu, pak zmerit skopkem jestli neco leze ze snimace (primo na konektoru sniace) zahybat svazkem jestli se neco zmeni pak zmerit na pinech rj... ci chodi spravny impulzy na zapaleni,
doplněno 14.11.13 00:21:jestli opravdu rozsvicuje se a pak zase zhasina tak to vidim na kabelovy svazek... kvuli nemu musi ven box s filtrem, baterka... cely to rozmotat a zkontrolovat vodice... spatny vymenit... neletovat nalisovat spojky a pres ne pretahnout smrstovacku... ) Pak vagem znova nacist smazat zkusit zahybat znova svazkem jestli se neobjevi chyba...
Diagnostika nestojí 20 000.
Může prokluzovat řemen od alternátoru, být slabá (stará) baterie. Mě tohle dělalo, když odcházel do věčních šrotišť posilovač řízení. Je elektromechanický a zřejmě pak má větší odběr.
Je potřeba si sehnat v okolí kvalitního autoelektrikáře, ne jenom čtenáře z diagnostiky,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.