Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradil by mi někdo, jak se určuje cena za ukradený automobil?
Přišel jsem o škoda octavia combi 2000 r.v. a částka, kterou jsem dostal mi přijde malá.
Podle čeho se počítá hodnota automobilu?
Děkuji za rady
Pojišťovna to počítá tak, aby vám vyplatila co nejméně. Vy si nechte zpracovat znalecký posudek. Poté pohrozíte pojišťovně žalobou (váš advokát) a pojišťovna zaplatí.
doplněno 14.11.13 12:58:U soudu je znalecký posudek brán velmi vážně a nějaký "znalecký standard" mu nemůže konkurovat. Zpochybnit znalecký posudek je možné jen jiným znaleckým posudkem. A věřte mi, pojišťovna raději zaplatí to co chcete než, aby šla do soudního sporu. To by muselo jít o miliony.
cyril je nejspíš pojišťovák...
Zjednodušeně řečeno. Má být vyplacena cca bazarová cena vozu munus spoluúčast.
doplněno 14.11.13 11:08:Cyrile, mohl byste mi vysvětlit, co máte na mysli se spoluúčastí a třemi roky odnětí svobody. Nějak nechápu.
Přestože se tato odpověď "Někomu" nelíbí a již jednou ji smazal, dovolím si ji zopakovat:
Zcela správně, jen ta spoluúčast vám může vynést až tři roky odnětí svobody!
Jinak chápu, že potrestán bývá ten, kdo si dovolí na hloupost či nepravdu poukázat, místo toho, kdo tak sám koná.
doplněno 15.11.13 18:33:Samozřejmě, Vámi uváděná "spoluúčast" je v tomto případě možná jedině při krádeži vozidla, jak uvádí tazatel.
ZNALECKÝ STANDARD - to je paskvil jehož autorem jsou odborníci z VUT Brno
pojišťovna si z toho vybere pár vzorců, dosadí tam datum první registrace, počet ujetých kilometrů, rok výroby a podle toho od zeleného stolu určí cenu vozidla
O kvalitách standartu nechci polemizovat, vždy záleží na tom, kdo a jak jej použije nebo jak s ním umí pracovat. Jak se však podle Vás zjistí skutečná cena vozidla, které fyzicky ocenit nelze, a to tak, aby to bylo nezpochybnitelné u soudu?
doplněno 15.11.13 18:34:Jak se tedy v tomto případě "fotí" ukradené auto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.