Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inzerát vs nepožaduji přepis auta

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Co to znamená když majitel který chce prodat auto,napíše větu. "Nepožaduji přepis auta"

Jak tomu mám rozumět? To jako bude psaný pořád na toho původního majitele? To nechápu...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

asi není napsaný v techničáku, nebo je hazardér. Taky třeba ani neví, proč to tam píše.

Musíte se zeptet jeho, kdo je napsaný v techničáku na posledním místě.

Klidně si to po měsíci rozmyslí a odhlásí vozidlo na Vás..

buss
hodnocení

0x

No to je třeba položit tázku jemu jak to přesně myslí. Třeba si ho jednou vezme zpět.

nu*
hodnocení

0x

je to něco podobného jako když napíšete že netrváte na platnosti občanského nebo obchodního zákoníku, nebo jiné normy, platné a závazné pro všechny občany ČR

pn švarcenberk by k tomu řekl, že pro čecha je zákon něco jako směrnice, která se nemusí dodržovat

lidé netrvají na přepisu a když pak někdo z nich zemře nebo se auto prodá dál a dál, bez přepisu, nidko neví kde je auto

jen do toho na na ničem netrvejte

we
hodnocení

0x

co to znamená?...význam slov "Nepožaduji přepis auta" je srozumitelný, kam to napsal? na dveře garáže, na pytlík od svačiny? do inzerátu o prodeji vozidla? Jeho sdělení však nevylučuje, že by k přepisu nemohlo dojít ...a vy pokud chcete jeho auto koupit si jej můžete běžným způsobem ( on odhlásí a vy přihlásíte) užívat...taky je možné, že není skutečným vlastníkem a proto mu to nevadí...doporučuji...dát si pozor...

hodnocení

nu*

nemáte v ruce TP a vůbec nevíte kdo je k autu "zapsán"

kdyby bylo kradené nebo kdyby tam figuroval zesnulý člověk nebo někdo úplně jiný než prodávající, je jasné že nechci nikde fugurovat

pkud je na někho jiného jen pdhlášeno tak po 1-7-2015 stejěn ze zákona zanikne, když se k němu nepřihlásíte

dobrý obchod, auto na rok a půl, akorát do konce tP

erikch*
Ale nač ta dramatizace( ze byste dříve navštěvovali dramaticky kroužek?)...důvod je jednoduchý - nezmena v registru vozidel znamená neplacení ekovypalneho...Fyzické osoby deklarují pozbyti a nabytí movité věci pouze a jen kupní smlouvou( ne zápisem v registru) takže právě je dají v duchu Obc.z. a tato pasáž se nemění ani v novem zákoně...Ale proč státu cpat peníze když nemusím...Na pozn.kolegy nu ze se toto změní od roku 2015 zareagují opět zcela jednoduše místo kupních smluv se rozšíří praxe s dlouhodobým pronájmem např.na 99 let výsledek bude tenytz,legální,a stát zrovna tak nemá nárok ani na korunu jako že z ekovypalneho...Jak je stát nenazranej je český občan natolik chytrý aby věděl jak a co legálně obejít...myslím si ze do státu nacpem dost na spotřebních danich ,odvodech atd.ze...?
hodnocení

Kolik stojí přepis auta? Dočetl jsem se,že stojí cca 800kč. Kamarád ale tvrdí že stojí přepis cca 7-8000kč coz je podle mě nesmysl.

Ekodan je zaplacena,takže bych platil pouze přepis,tedy 800kč a nic víc ne? Mám pravdu?

kámoš kecá

přepis stojí jen 800Kč. Potřebujete ještě evidenčku asi za 200Kč.

A taky pojištění..

erikch*
I tak je to az dost ze...taky by se mi líbilo zinkasovat za několik kliknutí do klávesnice osm stovek...
we

to erikch...věřím, že by se vám to líbilo...ale nejste obec, která vede registr vozidel...té jdou poplatky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]