Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to dát dál?

Od: humbucker* odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Neumím to tady vyhledat a tak se možná ptám na věc, co tu už byla. Tak žádám kousek shovívavosti. Jde při odhlášení vozidla napsat nového a potom ještě jednou ho znovu změnit při přihlášení v novém místě? Snad jsem to napsal srozumitelně.

doplněno 12.11.13 19:43:

Ještě mě právě napadlo. Když ten první na to má 10 dní, má ten další u toho samého úřadu taky 10 dní? Někdy se ten získaný čas může hodit.

doplněno 13.11.13 20:16:

AHOJ. Díky za zajímavé odpovědi. Jsem měl vlastně na mysli, jestli ouřada nebude chtít toho prvního za 800 Kč zapsat a pak teprve zase za dalších 800 toho dalšího. Původní dotaz měl být. Např. Karel v Praze odhlásil na Frantu do Brna a Franta v Brně řekl přihlašte to na Pavla. Taktéž v Brně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

§ 20 vyhlášky 243/2001 Sb. řeší přeregistraci

zákon 56 §6 řeší registarci

--------------------------------------------------------------------------------------

Pokud je auto vjiž registrováno a má i vlastntíka-provozovatele, v případě změny vlastníka je povinností toho, kdo je k autu registrován přijít na úřad a nahlásit příslušnou změnu - oznámit osobní údaje nového vlastníka a to do 10 dnů

---------------------------------------------------------------------------------------

nový vlastník je li shodný s provozovatelem se k autu musí přihlásit, tam kde trvale bydlí, v případě, že hodlá vozidlo provozovat

buss
hodnocení

0x

ANO, jde to. Doporučuji vřele na tom novém místě se úřadu zeptat, co po klientovi budou chtít, ono se to na bohužel úřadech liší. Jinak + EK + zelenou kartu + doklad(y), který změnu údajů osvědčuje.

doplněno 12.11.13 19:58:

nu, mně to neříkejte, ale běžte si to zkusit. Ono to přiznává i min. dopravy. Zákony u nás ...

nu*

nechápu co se liší, ten zákon je jeden a vyhláška jedna

doplněno 12.11.13 20:38:

ministertvo dopravy sedí na zadku a kouká z oken na vltavu, sedí tam lidí odtrženi od života, oni žijí ve světě svazů dovozců aut, výrobců a dalších zájmových skupin, problémy žadatelů u přepážek jsou jim cizí

špatné zákony jsou jejich vizitkou

špatný registr je jejich vizitkou

nesmyslné zapisování hloupostí do TP a do dokladů k autu , to je jejich vizitka

nesmyslně složité formuláře , to je asburdita, jedno auto a k němu 5 nebo 6 druhů formulářů

zákon, který neřeší postup při úkonech, které jsou nuceny úřady denně provádět, přitom tento zákon je speciální a má tyto úkony jendnoznačně definovat

mám pokračovat? No věřím tomu že to ministerstvo přizná, ale lepší by bylo kdyby s tím něco udělalo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]