Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Služební vozidlo k soukromým učelům

Od: michalbc® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den rádcové.

nastínim situaci:

V zaměstnání jsem dostal služební vozidlo.

Vozidlo je psáno na firmu (s.r.o.)

Vozidlo používám 100 % k soukromým účelům

Vytvořil se dodatek k mojí pracovní smlouvě, kde je napsáno, že auto i PHM dostávám jako benefit a veškerá správa a opravy, pojištění hradí zaměstnavatel...

Do mzdy se mi dalo 1% z ceny vozidla.

Jako zaměstnanec žádné další platby nemám.

Je to z hlediska Finančního úřadu správně?

Jedná se mi hlavně o to ty pohonné hmoty, které jsou ve smlouvě jako benefit, zda-li je možné je tam takto mít aniž by se mě, jako zaměstnanci dále dávaly do mzdy...

Díky !

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

toracar
hodnocení

0x

ano je, vozidlo vám je jen zapůjčeno jako benefit a to že vám zaměstnavatel povolil jeho užívání i k soukromým účelům je jeho rozhodnutí. To že neplatíte benzin, opravy je také normální, protože o to nižší máte plat ;) a ještě mu děláte reklamu, pokud je vozidlo popsáno.

nu*
hodnocení

0x

domnívám se že pokud je ve smlouvě i to že náklady na PHM ponese zaměstnavatel, jedná se z pohledu FU pro zaměstnace o daší příjem a pak by se z toho dalšího příjmu mělo platit např. sociální pojištění

hodnocení

No právě o toto mi jde, protože to je peněžitý příjem zaměstnance.Na druhou stranu stejně by se dalo uvažovat i služ. telefonu, nebo stravenkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]