Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé čelní sklo - kamínek od kamionu

Od: hzvgd* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jel jsem po dálníci a od kola kamionu odlétl kámen a odštípl mi přední sklo. Mám poznávací značku, ale zastavit se mi ho nepodařilo. Stačí ta SPZ a víte prosím někdo, jak mám postupovat? Lze uplatnit z povinného pojištění onoho kamionu?

Děkuji, Jan Turek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
jistě. Můžete se obrátit na PČR. Pokud ale řidič vypoví, že o ničem neví, máte smůlu... Mezitím, pokud chcete jezdit, musíte sklo nechat opravit nebo vyměnit. Nějaký měsíc to trvat může. Připojištění čelního skla nemáte?
hzvgd*
hodnocení

bohužel nemám

asdd

Důkazní břemeno je na vás = pokud řidič kamionu vypoví že kámen neodletěl od něj tak bez důkazů máte smůlu. Pomůžou svědci a ideální je záznam z kamery. Nebo najít řidiče který přizná že kámen odlétl od něj (i když oficálně to je pojistný podvod, tak ve vašem případě to podvod vlastně není)

danecekdan*
hodnocení

2x

Záleží na "lidskosti" majitele vozidla. Bohužel, u nás i za škodu způsobenou odlétlým kamenem od kola (řidičem nezaviněná událost) pojišťovny v případě plnění poškozenému seberou pojištěnci bonus... Takže majitelé, resp. řidiči na pokyn majitele, dělají mrtvé brouky...

doplněno 12.11.13 22:17:

PS: je to ale dáno tím, a nedivím se řidičům a majitelům kamionů, že každý český vychcánek s prasklým sklem bez svého pojištění se napojí na kamion a pak na něj troubí a bliká, že mu rozbil sklo - jsme hold češi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]