Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku zimních pneumatik?

Od: babajaga® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,potřebovala bych poradit. Po letech ježdění s Fordíkem jsme přesedlali na Fabii. Nemáme ale na ni zatím koupené zimní gumy. Je plno značek různé ceny a kvality. Nechci ty úplně nejlacinější, aby nebyly za sezónu či dvě odbyté, ale nechci ani nějaké nejdražší. Nejezdíme v zimě dlouhé trasy, spíš jen po nákupech, doktorech v našem okolí. Bydlíme v Polabí, je to rovina, pokud napadne sníh, je ho jen málo. Na hory v zimě nejezdíme.

Proto bych uvítala, kdyby se tu našli nějací znalci přes pneumatiky, aby mi poradili, do jakých gum autíčko na zimu přezout. Děkuji. Jaga.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzav88*
hodnocení

2x

Znalec asi uplně nebudu, ale na naší "nákupní tašce" s kterou najezdíme tak 5-7 tis. km/ rok máme zimní pneu FireStone a jezdím s nima již dvě zimy a dvě léta (nepřezouvám, nevyplatí se mi to) a plánuji ještě odjezdit tuto zimu a následující léto :) A kdyby mi neodešla geometrie a přední se nerovnorměrně nesjížděly možná bych jejich životnost ještě o sezonu prodloužil. Kupoval jsem je za cca 1100 kč/ks (R13) a rozhodně nelituji. Hlavně bych nekoupil protektory a ještě z marketu, jak se říká "Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci".

hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit GoodYear UltraGrip.

moto*
hodnocení

2x

Osobně jezdím osobáku a na dodávce značku Goodyear, jaké deseny ani nevím, nechal jsem na šéfovi servisu, zeptal jsem se jaké by si dal na svůj vůz. Na třetím autě s kterým jezdí hlavně moje pani máme Barumky, jaký desen také nevím, zase jsem nechal na servisu, zeptal jsem se, jaké lidé nejvíc berou.
Svého času jsem si přečetl nějaké testy pneu a k tomu velmi rozsáhlé diskuse, moc rozumu jsem z toho stejně nenabral, testy tedy nějak zohledńují, co se týká názoru uživatelů, přijde mi že je to spíše o fandovství někaké značce a uživatelé již ani neví, proč té svoji začali fandit a pomalu by ve fóru za ni položili život jako fotbaloví fandové za svůj klub. A vše ostatní je pro ně fuj, i když to většinou neumí ani rozumně zdůvodnit.

Najezdil jsem na atech a motorkách hodně přes milion a půl a s vyjimkou velmi výkonných motorek, kde se jezdí na hraně přilnavosti jsem jezdil tak nějak co dům dal, třeba svého času i protektory, bylo to i o finančních možnostech, ale stejně i tak jsem velké rozdíly nepozoroval, když jsem měl obutou levnější Barumku nebo drahou Michelinku. Asi proto, že auto beru jako užitkové vozidlo a nejezdím na hraně přilnavosti ale s reservou. Co je pro mne důležité, abych měl v zimě a za deště dostatečný vzorek a také aby gumy nebyly moc staré. Lety tvrdnou a ztrácejí své vlastnosti, tedy přilnavost.

Osobně doporučuji spíše dotazy mezi svými známými v regionu kde žiji, vytypovat solidní pneuservis a zde si nechat pneu nejen namontovat, ale i doporučit.

Podobné je to s oleji a třeba i brzdovými deskami. Známí a zavedení výrobci si nemohou dovolit pustit na trh nějaké pochybné šmejdy, v podstatě ale fungují podobně, jen u některých je v ceně ještě navíc barnumská reklama. U olejů dobrých značek ale i jiného třeba hrozí navíc nebezpěčí padělků, setkal jsem se s neoriginálním Castrolem a před časem jsem viděl film o padělcích autodílů z Turecka. Na německé zkušebně dělali zkoušky brzdových desek, tuším pro BMW a vysledky byly trisní.
Výroba pneu je naštěsti technologicky náročná, takže tam to snad nehrozí, i když by asi ani v Číně nebylo problém si dát do formy jiné logo.

Teď jsem si ještě vzpomenul, že hodně dobrá zimní značka je Nokian, dokonce drží nějaký rychlostní rekord v jízdě na ledu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ať už koupíte jakékoliv - neotálela bych, už mělo být přezuto.

doplněno 11.11.13 08:21:

teplo ,ale ve Vimperku už je sníh a může to tu být co by dup ...

ale kdepak, zatím je relativně teplo. taky ještě jezdím na letních a nic neporušuju

wenzel
hodnocení

0x

Zlatá střední cesta jsou Savy eskimo. Nízká cena, výborné vlastnosti. U nich jen pozor na výdrž- na suché cestěě se rychle sjíždějí (nevím, jak často máte v Polabí sucho/mokro). Nebo Barumky, na kterých u nás jezdí snad polovina lidí. Ty ale dle mnohých včetně mne často kloužou na mokru. Samozřejmě záleží, jakou sadu a rozměr koupíte, konečné rozhodnutí je jen na Vás. Určitě bych ale nebral protektory a pneu z hypernovy či obi.

fribble*
hodnocení

0x

Já nedám dopustit na nejlepsipneu.cz/... , podle testů jedna z nejlepších a za přijatelnou cenu.

asdd
hodnocení

0x

Z těch levných Debica Frigo 2 nebo Sava eskimo. Rychle se ojíždějí, ale na sněhu a ledu jsou OK. Pokud nejezdíte dlouhé trasy tak vám malá výdrž vadit nebude - dřív ztvrdnou než je stihnete ojet.

hodnocení

0x

13 let jsem na fabii používal zimní pneu od firmy Goodyear. Úplně na začátku Eagle, později Ultragrip. Jezdily super. Letos už jsem fabii dal dál, takže nevím, co na ní bude, protože majitel je hňup a je schopen jezdit na galuskách.

nu*
hodnocení

0x

firestone nebo lassa, nekupovat pneu v kauflandui ani v obi, hlavně ne debiky, kormorany a další zmetky co vydrří jednu sezonu

hodnocení

0x

Sava jsou dobré gumy, jenže se strašně rychle sjíždějí. Dvě zimy a je po nich.

Jestli nechcete investovat moc, tak neprohloupíte s Barum polaris 3.

doplněno 13.11.13 19:02:

Honzo, kde vidíte jakou drahou mrchu? To myslíte ty Polarisky? Vždyť stojí stejně jak ty Savy?

Jestli je pro vás 2000,- za gumy za sezonu pakatel, tak pro mě určitě ne. (4 Savy - 4000kč dvě sezony - 2000,- jedna sez.)

Tak ono je otazka kde se jezdi. Si nebudu prece kupouvat nejakou drahou mrchu s velkou vydrzi ale nikam s ni nevyjedu. Savy jsou v poho. Vydrzely mi 2 sezony a dostavaly celkem zabrat. Pokud jezdite po rovine tak to je skoro jedno.

hodnocení

Díky všem motoristům za dobře míněné rady. Dneska pojede manžel tedy něco koupit, dobře si to tady přečetl a tak věřím, že vybere dobře. *palec* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]