Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký měřák tlaku v pneu?

Od: redroker® odpovědí: 12 změna:

Můžete mi doporučit nějaký kvalitní (přesný) měřák tlaku v pneu?Mám obyč. za nějakých cca 70kč,ale moc mu nevěřím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Kdyby jste dal jednu fotečku svýho měřáku, hned by jste se dozvěděl pravdu ze zkušenností zdejších rádců. Takto ...?, jen dohady... Z mé zkušennosti je minimální pravděpodobnost vaší obavy...

buss
hodnocení

0x

A co pohledat, třeba takto itest.cz/...

doplněno 10.11.13 22:32:

to sanyo, ono ho jiní mají otestovaný? Já podle benzínky zde, ale ona ho testuje a jak často? Budu se muset zeptat.

hodnocení

0x

Tak si změř tlak druhým (půjč si od někoho) nebo na benzince a neboj nějaká desetinka roli nehraje

hodnocení

No právě, kterému věřit, na benzince kde dofukuji ukáže jejich měřák 2,3 bar,ale můj 2,6 bar!

v tom nevidím problém, počítejte s odchylkou +0,3 bar a hotovo. Mám taky jeden a vím , že je to +0,2 bar. Nač kupovat další, když je ta odchylka vždycky stejná...

host*
hodnocení

0x

Pokud to není reklama, tak se dá podívat na testy pneuměřičů a na Saturn Bottero - kovový, kvalitní, přesný, ale u mnomých motoristů je nejoblíbenější česká (moravská) osvědčená značka Kovo.

cyril*
hodnocení

0x

Tomuto by se věřit mohlo:

Cejchovaný plnič pneumatik 10 Bar s gumovou hadicí a rychlospojkou , Aircraft

[+] zvětšit

Výrobce:Aircraft

Vaše cena s DPH797,39 KčVaše cena bez DPH659,00 Kč

Popis produktu
Cejchovaná pistole na huštění pneumatik s manometrem , cejchovaný manometr
Bylo provedeno testování manometru , plnič je opatřen plombou.
Budík o průměru 63mm je opatřen pryžovým obalem
Přehledně uspořádané stupnice Bar a PSI
Max. měření do 10 Bar a 140 PSI
Max. tlak : 12 Bar
Gumová hadice o celkové délce 350mm je opatřena přímou koncovkou s pojistným segmentem
Odpouštění se provádí stlačením tlačítka na těle pistole
Na plniči je namontován trn pro připojení do standartní rychlospojky do tlakového rozvodu

:D Ejhle, žeby zase reklama?

cyril*

Jistě, je to reklama, přesně na to co chtěl tazatel. Máte snad lepší řešení na přesnější tlakoměr?

on chce měřič, ne plnič!
cyril*

Jaký v tom je rozdíl? Naměří snad tímto něco jiného a přesněji?

hodnocení

0x
Někdy je ten obyčejný přesnější než ten prošpekulovaný...
Já jsem svůj měřák kdysi testoval porovnáváním s jinými, na pěti pumpách, měřením na jednom stále stejnom kole. Výsledek byl zajímavý... Dva měřáky souhlasily s mým i spolu, další tři ukazovaly odlišné hodnoty, nejen proti mému, ale i mezi sebou.
Jak píše kolega výše, nějaká desetinka nehraje roli, většinou uvádí výrobce až půl atmosféry rozdílu povoleného hustění pro ekonomickou jízdu a pro komfortní. Teda pneumatika to vydrží. Otázkou je opotřebení, či už podhustěná nebo přehustěná.
doplněno 11.11.13 06:26: Teď mám u mého kompresoru v garáži zdá se stejný jako píše cyril, a ten starý, co vozím v autě pro případ, ukazuje téměř stejně. Ovšem orientačně před jízdou kontroluji gumy jen tak pohledem, už to mám "v oku"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]