Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní náhon vs zima

Od: prostenevim odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

četl jsem dost názoru, ale stále se nemůžu rozhodnout mám s toho zadního náhonu vítr a kord v zimě. Jaké s tím máte zkušenosti?

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

1x

V zimě je zadní náhon super. Užívám si projíždění zatáček mírným smykem. Stačí jen ubrat plyn a je po smyku. jak se dostanete do smyku s předním náhonem, můžete se jen dívat kam to poletí.

hodnocení

1x

Přijde na to, kde budete v té zimě jezdit a o jaké auto vlastně jde. Při normálním provozu v 95% situací není se zadním náhonem problém, pochopitelně v zasněžených kopcích má předohrabka výhodu. Ale není to až tak obrovský problém - pro jistotu je lepší mít sebou řetězy (a umět je nasadit) případně pytel písku v kufru - jednak na zatížení zadní nápravy, jednak s ním možno podsypávat. Ovšem každopádně to chce jezdit s rozumem, což však platí pro každé auto, ne jen zadohraby.

frank*

nemusí být pytel na zatížení u zadokolky ,stačí mít dobré pneu ,děda měl na ladě a projle vše a nedával nic. Jinak podsypávat určitě dobrý nápad zas. Lopatku sebou a řetězy.100%

nu*
hodnocení

1x

mojí babetou 207 také projiždím zatáčky na louce smykem, mám tam válec a hlavu z 210 a karbec dellorto , zadní náhon , jede jako pila

No, babetu s předním náhonem jsem ještě neviděl, ale nápad je to zajímavej *haha*.

frank*
hodnocení

0x

s předním náhonem auto je nedotáčivé na sněhu ,jsem jednou jel chtěl zatočit a ono to jelo rovně i když pak přidal plyn jsem myslel že predokolka vytáhne ze zatačky a nic.. Zadokolka dobrá umět vodit na sněhu to je umění .jedině někde zkoušet.Ale volil bych zadokolku ,ale každý se na to dívá jináč

autojezevec
hodnocení

0x
Mám Mercedes C-klasse a v zimě se s tím skoro nedá jezdit...*ee*
nu*

chce to zimní pneu a cit

fido*
hodnocení

0x

Protože jsem dlouhe roky řídil vozidlo velmi těžké ve středu vuzu, byl zadní nahon uplně super na zimu. Nic lepšího snad není. moderní auta litaji od kraje ke kraji, a vy ne.

hodnocení

0x

ve Škodě 105 s náhonem na zadek a těžkým zadkem vyjedu na letních co některé předohraby nevyjedou na zimních :D

když jsem na dlážděném náměstí suverénně projel kolem na místě hrabajících aut, divně se na mě dívali *smich*

devil01

to víš staré auta nejlepší :),mám rád auta z let 70 po 90..ti museli koukat :D a řikat proč radši taky nemám takové auto. Opravíš to na silnici projede to doveze tě to a na co nové auto a cpát kupu peněz do toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]