Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta do polopřevodu

Od: kodl* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Nedávno jsem koupil auto,mám kupní smlouvu,velký,malý TP,zaplatil jsem pojistku ale auto nemůžu přehlásit na sebe,jelikož majitel mi předal auto se všemi doklady a slíbil mi,že ještě pošle plnou moc na převod auta a pod.Auto které jsem koupil mi předal na místě trvalého bydliště,kde je i auto evidováno,ale on tam bohužel nebydlí a jeho novou adresu neznám a telefon mi nebere,takže se s ním nemůžu nijak domluvit.Chtěl jsem auto u něj odhlásit a převézt do polopřevodu díky jeho plné moci,ale tu bohužel nemám a takhle nemůžu nic,tak nevím co s tím.Děkuji za odpověd

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To snad nemyslíte vážné, normálně si napište plnou moc a podepište jí. Odhlásiíte to za něj. Takto se to dělá normálně!

Máte ještě problém, sem s ním!

kodl*
hodnocení

Děkuji za odpověd.Myslíte,že nemůžu mít z toho nějaké problémy,kdyby se to zjistilo?Je tam totiž ještě jedna věc.Dal mi taky smlouvu na zapujčení auta na dobu neurčitou kvůli tomu,abych nemusel platit ekologickou dań,kdybych to na sebe nepřihlašoval,ale po těch zkušenostech s ním jsem si říkal,že raději zaplatím ekologickou dań 3000 a mám s tím pokoj

mou*

Zdravím, píšete, že máte kupní smlouvu. Máte ji, nebo máte jen tu druhou smlouvu na zapůjčení vozidla? On si nechával také jednu tu smlouvu o půjčení a vy jste mu to podepsal, nebo to napsal jen pro vás? Pokud máte normální kupní smlouvu, napište si tu plnou moc k odhlášení na vás a běžte se normálně přihlásit jako vlastník, pokud chcete mít vše v pořádku - 3000kč není zase tak moc a budete mít klid.

kodl*
hodnocení

Dodrý den,děkuji za odpověd.Mám já i on obě smlouvy a to o zapujčení auta i koupi vozu.

mou*

Tak to neváhejte a rychle to přepište na sebe, ať to máte na sebe. To by taky mohl donekonečna tvrdit, že je to jeho auto a chtít ho po vás vrátit a dovolávat se na tu výpůjční smlouvu. No hlavně, že máte v ruce alespoň i tu kupní smlouvu! To je dobré na základě ní to na sebe doregistrujte a budete mít klid. Evidenčka tak 200kč, přehlášení na vás 800kč a ta daň, ale vyplatí se vám to pro ten pocit klidu. Držím palce, ať nedělají problémy, někde když je to z jiného okresu, tak plnou moc neakceptují, to by jste musel zajet pak na odhlášku s plnou mocí do okresu prodávajícího. Jak kde se to povede přímo v okrese kupujícího obojí - tedy odhláška i přihlášení.

mou*

Ještě mě napadá, že jste vlastně směroval dotaz jen na tu odhlášku na sebe a ne na evidenci vozidla na sebe, ale kdybyjste byl jen v té odhlášce - tzv.mezikolonce, tak pro úřady a policii by byl majitelem stále prodávající a směřovali by na něj veškeré přestupky, které by jste udělal vy. On by je pak zase směřoval na vás na základě smlouvy jak jedné, tak druhé, kterou od vás má. Máte v ruce kupní smlouvu a na jejím základě jste právním majitelem vozu, ale ne evidenčně. Sice by jste ušetřil za ekol.daň, protože odhláška je zdarma, těch 800kč se platí až při převodu na vás plus ta daň dle záznamu ve velkém techničáku. Ale pokud máte zjištěno, že by jste platit jen 3000kč tu daň, tak vozidlo splňuje normu Euro 2, tak se jedná o novější auto a tak to není taková rána a asi stojí za to to mít napsané na sebe.

kodl*
hodnocení

Moc děkuji za informace,zařídím to co nejdříve.Přeji hezký den

hodnocení

0x

Pane Kodle, jaké ještě tajnosti máte s koupi vozidla. Páč poradit Vám a vy pak přijdete s něčím jiným...

Co ještě potřebujete vědět?

kodl*
hodnocení

Pane,tajnosti z vozem už nejsou žádné,akorát to jak jsem napsal.Jinak už jsem kupoval dřív více vozů,ale tohle se mi ještě nestalo,že bych se nemohl domluvit s nějakým majitelem,tak mě to zaskočilo.

která smlouva je první a která druhá? jedna z nich je neplatná!

kodl*
hodnocení

Obě smlouvy jsou napsané ve stejný den i hodinu,akorát tu na pronájem měl předtištěnou a dopsal tam ručně ostatní údaje a pak hned na mé přání byla vypsana taky i kupní smlouva celá ručně,jelikož i neměl předtištěnou akorát v té rychlosti jsme se ještě domluvili,že mi pošle ještě plnou moc a přepíše tu kupní smlouvu,at to má lepší vzhled,ale bohužel to dopadlo tak,jak jsem již psal,už nic nepřišlo a přestal reagovat

Nechápu proč máte nájemní a kupní smlouvu. Chcete vozidlo napsat na sebe, tak dojděte na evidenci a přepište to!

kodl*
hodnocení

Smlouvu na pronájem jsem měl proto,kdybych to nechtěl přehlašovat na sebe ale ted už to chci přihlásit na sebe,protože jsem zjistil,že s tím pánem co mi to prodal bych se pak těžko někdy domlouval o voze.Děkuji za radu,co nejdříve to přehlásím

přeji bezproblémový převod, pokud se naskytne problém ozvěte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]