Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičem kamionu bez praxe - dnes?

Od: petrk* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,chci se zeptat,je mi 18,studuju SŠ a letos končím.Od 15ti pracují ve skladu na příjmu zboží.Už od té chvíle miluji kamiony,chtěl bych si začít dělat ŘP C a potom C+E + profesní průkaz.Peníze na to mám.Po maturitě už mám vybranou VŠ na dálkové studium (jednou za 3týdny návštěva školy v sobotu).A teď můj dotaz.Jak je to se zaměstnáním řidiče,který nemá praxi? Našel jsem dost nabídek v Praze,kde píší že zaškolí řidiče bez praxe,je to reálné?Děkuji za rady Petr.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Tak reálné to asi je, ale až zjistíš, kolik stojí profesák, sranda tě asi přejde :D :D :D

petrk*
hodnocení

ŘP s profesákem stojí 36 000 a C+E 8500... = 44500,- na to bych v pohodě měl.Takže v tomto problém není.Pokud jsem zapoměl na nějaké peníze jinde,tak se omlouvám(nepočítám přezkoušení)

tr

Zdravím, reálné to je, ale ve většině případů se po tobě budou vozit, budeš muset porušovat dopravní předpisy a navíc vyfasuješ nějakej vrak nebo starší dodávku. Kamion Ti nedají ani kdyby jsi měl řidičský průkaz podepsaný a orazítkovaný Schumacherem, na kamion se čeká. Navíc se předpokládá, že se budeš umět domluvit více jazyky (doprava export). Ono je možné vozit i po ČR, ale kolik fabrik je dnes českých a má centrálu českou.

luke237
Nezapomen, ze jako "mlade ucho" (pod 21) musis mit skoleni na profesak dvojnasobne delky a to ta tvoje cena asi nezohlednuje.
luke237
Zakony: C+E mezi 18 a 21 skoleni na profes/....
stirecek*
Ještě digitální kartu a vyšetření od doktora. Ale to uz jsou drobné, ve srovnání s profesakem.

vlasatec*
hodnocení

0x
zkus fiktivně na nabídky odpovědět a uvidíš jaký je reálná šance...

hodnocení

0x

Každý zaměstnavatel se chová jinak. Syn za svobodna jezdil s kamiónem několik let. Jezdil sám, ve dvou se to prý dopravcům nevyplatí a tak si musel sám i poradit s kdečím. Otrkal se, to je pravda, ale stačila nějaká havárka či kolona, nedojel včas kam dojet mě, zboží nepřebrali, až druhý den a už tady byl skluz a bylo zle. Kamioňák je jako zajíc, kterého honí psi. A běda, když se zastaví. *bum*

Jen jednou, jeli do Aglie, poprvé a tak dopravce mimořádně vyslal dva. Syn i kolega, každý měl asi 23 let. Když sjeli z trajektu, synův kolega vyděšeně zaúpěl: Tý vole, podívej se na to, vždyť oni tady doopravdy jezdí VLEVO. Syn povídá: Tys tady ještě nikdy nebyl? Odpověď: Nééé!

Načež syn povídá: Vidíš to, A JÁ TAKY NE!

Z toho je vidět, že si dopravci s nějakými školeními a přípravou řidičů nedělají velkou hlavu. Pustí tam dva jelimánky a nechají je otrkat. A je jen na nich, aby se vrátili v celým autem a zdravou kůží. Jaga.

doplněno 08.11.13 07:15:

Jinak syn získal praxi tím, že jezdil předtím asi 2 roky s náklaďákem po České republice pro chemickou firmu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nevím, jestli ti to v tvé situaci k něčemu bude, ale na školení na profesák tam bylo řečeno, že pracák někdy přispívá (platí) na pořízení řidičáku + profesáku. Asi je nutné tam být přihlášen a chtít projít rekvalifikací. Tolik info. Ahoj.

vlasatec*
Táta si takhle dělal autobus ale musel mít příslib budoucího zaměstnavatele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]