Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje v převodovce

Od: gusta555 odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Mám Daewoo Nexii rok výroby 97 najeto 118000km. Auto jsem koupil v autobazaru mělo najeto 40000km. Jedná se mi o výměnu oleje v převodovce. Olej jsem ještě neměnil. Jak je to s výměnou? Někde se píše že převodovky májí celoživotní nápln atd. Olej chci vyměnit. Ale nevím jaký si koupit a jaké množství? Taky nevím postup práce výměny atd. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

celoživotní znamená dokud se převodovka nezničí... a proč se zničí to už at si přebere každý jak chce.. jinak na tom složiteho nic neni.. zaleží jak má ta převodovka vypuštak, kontrolni šrouby, jestli tam něco má, jake jsou šrouby. to se chce podivat.. olej nejlip original

fribble*
hodnocení

0x

Nechte to udělat někde v servisu, mají velká balení olejů a za ty prachy, za co to vy koupíte u pumpy, to v servisu máte i s prací.

hodnocení

0x

Většina výrobců tvrdí že převodovka má doživotní náplň.Jeden z důvodů je ten ,že nepočítali s proběhem nad cca 200 a více tisíc km! a druhé je to,že v případě poruchy mají odbyt na ND (i když jen teoreticky!)

Kup dva litry nějakého převodového oleje a starý vypust ,nový nalej.Pro moje výr- doporučuje Total Transmision BW 75W-80.Specifikace :SAE 75W80; API GL-4+ ; PSA B71 2315 ; (nejen pro xantie od 94 ale i pro třeba Peu 405 od 88 atd.

doplněno 07.11.13 19:01:

Ještě doplním -některé mají z boku kontrolní a což je i zároven nalévací otvor! Některé mají z boku kontrolní a seshora nalévací,a snad všechny zespodu a jakoby zezadu vypouštěcí.

0000567
hodnocení

0x

Doživotní znamená pro výrobce 150-200tis km...měl by být vypouštěcí šroub na spodku převodovky a ještě nějaká měrka nebo kontrolní šroub...kdyby jsi viděl co teklo z mé felicie po 80 tis km tak to bylo na zblití,těžko by to tam vydrželo třeba 500tis

jojo vyteče z toho takova hněda sračka

buss
hodnocení

0x

Kontrola a doplňovat. Doporučil bych dát teflonový přípravek, když už se vyměňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]