Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám Daewoo Nexii rok výroby 97 najeto 118000km. Auto jsem koupil v autobazaru mělo najeto 40000km. Jedná se mi o výměnu oleje v převodovce. Olej jsem ještě neměnil. Jak je to s výměnou? Někde se píše že převodovky májí celoživotní nápln atd. Olej chci vyměnit. Ale nevím jaký si koupit a jaké množství? Taky nevím postup práce výměny atd. Děkuji.
Většina výrobců tvrdí že převodovka má doživotní náplň.Jeden z důvodů je ten ,že nepočítali s proběhem nad cca 200 a více tisíc km! a druhé je to,že v případě poruchy mají odbyt na ND (i když jen teoreticky!)
Kup dva litry nějakého převodového oleje a starý vypust ,nový nalej.Pro moje výr- doporučuje Total Transmision BW 75W-80.Specifikace :SAE 75W80; API GL-4+ ; PSA B71 2315 ; (nejen pro xantie od 94 ale i pro třeba Peu 405 od 88 atd.
doplněno 07.11.13 19:01:Ještě doplním -některé mají z boku kontrolní a což je i zároven nalévací otvor! Některé mají z boku kontrolní a seshora nalévací,a snad všechny zespodu a jakoby zezadu vypouštěcí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.