Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna SPZ při převodu?

Od: jasan® odpovědí: 8 změna:

Musí se při převodu vozidla na jiného majitele měnit SPZ? Nebo může zůstat SPZ po předchozím majiteli?

Díky za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Potvrzuji co píšou kolegové. Co napsal Diesel. Soused má Oktávku od Ml.Boleslavi a na ní si přivezl MBA a zdálo se mu to málo moderní a tak si to nechal přeznačkovat na 2L4 a je FRIKULIN. FREE, COOL a IN. Třeba já bych si tu původní nechal. Mě se líbila. Každej to máme ale jinak.

endyfrog*
hodnocení

2x

Přesně tak jak píšou nademno pokud je to ve vašem kraji okrese tak by SPZ mohla zůstat pokud nechcete novou za novou nic neplatíte pokud je to mimo kraj musí být nová

nu*

ZA NOVOU NIC NEPLATÍTE v případě registrace, platí se jen 800,- Kč bez ohledu na to zda se značky mění nebo nemění

hodnocení

0x

Nevím jak SPZ (dle někoho ano dle mne nemusí-osobně jsem několik let jezdil s SUI v autě přihlášeném v JH!) a pokud je již RZ (tzn značka v novém formátu 1B1 1234 např) tak se musí měnit jen při převodu z kraje!,V rámci jednoho okresu či kraje se může ,ale NEMUSÍ !

nu*
hodnocení

0x

spz se přidělují podle krajů, když se auto ze JČ přihlašuje ve SČ, odevzdají se značky s písmem "C" " kód JČ kraje " a vydávají se značky s "S" / kód SČ kraje"

doplněno 06.11.13 20:30:

řeší to zákon 56/2001 Sb. odkazující na vyhlášku 243/200 S. o registraci, takže výměna je POVINNÁ

doplněno 06.11.13 20:31:

vyhlášku 243/2001 Sb.

luke237
Konkretne §20, odst.1
hodnocení

moc děkuju za odpověď (SPZ je ze stejného kraje)

buss
hodnocení

0x

Je třeba uvést zda vozidlo zůstává v kraji/mění kraj, viz zákon. Počkat a koupit si vlastní RZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna spz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]