Nejste přihlášen/a.
Čaute,
Koupil jsem vw passat b5 1.9TDi PD 85kw a po měsíci mi začly zlobit el. vyhřívané sedačky, stahování oken, výhřev zrdcátek atd atd... Rozdělal jsem koberec a plasty pod přístrojovou deskou a nestačil jsem čumět... Totálně zoxidovaná kabeláž po celém vedení.. od ŘJ až k pojistkové skříni a dál... Dále zasvorkované kabely k sobě místo pájení, a i tak se do toho někdo hrabal...Chtěl bych vyměnit celé svazky po celém autě, jak v motorové části, tak i v celém interiéru... Potřeboval bych vedět zda se do toho mám pouštět a popřípadě kde bych celé svazky mohl sehnat...
předem děkuji za vaše odpovědi...
Tak to je tedy dílo. Pokud budete kupovat originální svazky ve značkovém servisu, může vám cena při kompletní výměne převýšit cenu vozidla. Nejschůdnější by asi bylo sehnat svazky na vrakovišti.
Pro zajímavost. Před cca 10 lety jsem si objednal ve značkovém servisu kabel k CD měniči. Když mi přišla faktura, nestačil jsem se divit. Šest vodičů na konci s konektory stálo přes 4 tisíce. Kdybych to věděl předem, koupím to v Mediamarktu za pár stovek.
Povodne se hlasi o slovo...
Vymenit kompletni elektroinstalaci na aute se Ti tezce nevyplati.
Jedine, ze by si to mel jako hoby a delal si to sam po dlouhych zimnich vecerech s tema dratama z vrakace.
Zbav se toho.
Pájet v autě se nesmí už hodně dlouho. Takže tohle není závada. Ono se vlastně už nesmí pájet jinde, než v elektronice na deskách..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.