Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co opravit při špatném ukazování paliva?

Od: jenik2* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,na Felicii 1.3 mi ukazatel paliva začal nesprávně ukazovat stav paliva (benzínu) v nádrži, vždy méně než je tomu ve skutečnosti. Občas ručička ukáže správný stav paliva,ale už jen občas, hlavně to začne zlobit od poloviny a více prázdné nádrže,někdy i dřív ručička začne kolísat,při víc než poloprázdné nádrži někdy spadne tak nízko že začne svítit kontrolka jako že mám málo paliva, ale v reálu to ještě na rozsvícení kontrolky není. Při natankování plné nádrže většinou (jen jednou zatím ukázala méně) ukáže ručička správný stav, to jest že nádrž je plná. Kde prosím muže být chyba,nebo chyby? Někde jsem četl že může být opotřebovaný snímač paliva v nádrži, který je součásti palivového čerpadla, může tomu tak být? To bych pak musel koupit komplet s čerpadlem? Z vrakovište by to asi nebyla dobrá alternativa co, nebo ano? Nebo případně jen nový komplet? Nebo může zlobit ukazatel (ručička) na palubní desce? Čerpadlo před nastartováním normálně zavrní a benzín do motoru tlačí. Dá se nějak zjistit kde je chyba než tu součástku koupím, nerad bych koupil nesprávnou a pak mi ležela ladem, třeba ten komlet čepadla do nádrže není zrovna levný, a nerad bych po koupi zjistli že chyba je někde jinde a pak co s ním. Zvládne případnou opravu i laik amatér, nebo bych to měl svěřit spíš autoservisu? Předem děkuji za odpovědní rady :).

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x
Ručička může zlobit také, ale přikláním se spíše k tomu snímací na čerpadle.
Použitý díl z vrakoviste bych nedoporučoval.
doplněno 04.11.13 23:44: Demontáž čerpadla zvládne i průměrný amatér, jen někdy bývá sranda to čerpadlo povolit z uchytu v nádrži.
jenik2*
hodnocení

Děkuji Vám za rady. Dalo by se nějak zjist jestli je to skutečně tím snímačem. Napadá mne po vytažení to zapojit a venku pohýbat plovákem po snímači a jestli bude reagovat ručička na palubní desce? Lze to to takto nebo ne a něco bych mohl takto pokazit?

doplněno 04.11.13 23:55:

mělo být zjistit (ne zjist)

hanher*
Ani ho vyndavat nemusíte.doporučuji mít v nádrži co nejméně benzínu. Vzadu pod pravou sedackou naleznete pod kobercem plechové vicko. Předem je lepší sedačky vyhodit ven. Pod tím vickem naleznete konektor, který odpojite. Dále jsou tam dve hadicky vedoucí od cerpadla uchycene sponkami. Ty povolíte (vytece trocha benzínu) a zasunete je nekde bokem. Okolo tech koncovek je bajonetovy uzávěr, který povolíte. Vicko již půjde nyní zvednout a jste v nádrži. Plovak je vlevo. Musíte ale pro kontrolu funkčnosti zapojit tan konektor. Dále si dávejte pozor, aby Vám do nádrže nic nenapadalo. Pokud budete chtít čerpadlo vytáhnout, něžné s nim lomcujte doleva a doprava, melo by povolit.
doplněno 05.11.13 00:11: Ještě pozor, po vytažení cerpadla z něj bude vytekat několik decilitru benzínu, doporučuji mit připravenou. Nějakou zachytnou nádobu.
jenik2*
hodnocení

Opět Vám děkuji za odpověď. Takže jestli to dobře chápu, tak ten plovák je přístupný po odklopení plechového víčka a ikdyž je to čerpadlo ještě v nádrži? To jsem netušil, myslel jsem že se k tomu plováku dostanu po vytažení a bez vytažení je plovák nedostupný, tak jsem to asi špatně pochopil. Děkuji za upřesnění kde se nachází to víčko, že je pod sedačkou sem tak matně tušil.

hujer123*

než se začnete vrtat v nádrži, raději odpojte akumulátor. Benzínové výpary a nějaká ta jiskra dokážou své.

0000567
hodnocení

0x

Může být špatný jak budíček tak plovák v nádrži,oboje už jsem viděl...budík z vrakoviště můžete klidně,nabrat si jich třeba víc do zásoby,v tom by neměl být problém(teoretické riziko že všechny budou špatné je velice malé)...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A co takhle vadný kontakt na tom konektoru. Než hned něco montovat, pokus se s ním zahýbat. Povytáhnout a zas zastrčit. Třeba to bude ono.

jenik2*
hodnocení

Dobrý den. Děkuji za tip. Mohu to zkusit. Kéž by to bylo ono,ale jsem spíš pesimista že by to bylo konektorem, ale budu se rád mýlit.

doplněno 05.11.13 21:31:

Ještě doplním, a budu rád že Vy jste měl pravdu.

frank*
hodnocení

0x

bych řekl že to bude plovák..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]