Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti z převodem vozidla. Koupil jsem od pána vozidlo, ale až pak jsem zjistil, že vozidlo je na něj jen odhlášené, ale není na něj přihlášené ( podle mě si ho koupil a pak zjistil že při přihlášení by se musela zaplatit eko daň, tak to na sebe nepřihlásil) . Je to tedy na něj jen odhlášené a je to zapsané ve velkém TP.Já mám u sebe velký TP,zelenou kartu a kupní smlouvu.
A tak jsem se chtěl zeptat, než čekat kilometrové fronty na úřadech nadarmo, jestli si můžu na sebe auto přihlásit s těmito doklady, ale s tím, že ten od kterého jsem to kupoval, nemá vozidlo na sebe přihlášené, ale jen je na něj odhlášené.
Děkuji mockrát !
Martine, nebude problém. Musíte si udělat evidenčku na svoje jméno.
Musíte mít pojištění, přesněji PLATNOU zelenou kartu.
Musíte evidenci vozidel předložit kupní smlouvu mezi osobou napsanou na posledním místě v techničáku a Vámi.
Musíte mít vplněnou žádost, jak správně píše nu.
Fronty na úřadech již nejsou..(na tento úkon)
Co dál není jasné?
doplněno 05.11.13 14:13:Bohužel to Vám neporadím, jak to zjistit. Páč když přijedete na úřad a nebudete mít právní zájem, tak Vám to nesdělí. Dále byste musel být zapsán v techničáku, aby Vám to sdělili. Určitě by Vám to řekli až při zápisu Vás do techničáku, kdyby měli takovou informaci.
prodejce jste se měl zeptat proč to prodává.
Kupovat auto v noci? k tomu se raději nebudu vyjadřovat, páč na to jste se neptal..
Děkuji mockrát ještě malá otázka. Jak zjistím, jestli auto není v exekuci? Myslím si, že si to na sebe ten pán nepřihlásil kvůli tomu, že by musel platit EKO daň, ale přeci jen to auto vlastnil 2 měsíce.. Tak jsem se koukal na to jestli není kradené a není.
Tak ještě bych si rád ověřil tot . Jinak děkuji moc !
pokud jde o veřejné seznamy dlužníků, na stránkách www.justice.cz se k nim dá proklikat, jswou tam dlužnící i s rodnými čísly, a pokud jde o praktickou činnost exekutorů,. nejdřívě si zjišťují co je na dlužníka vedeno v evidenci vozidel a pak dlužníka obesílají resp. auto zabavují, pokud dotyčný ví že je na jeho majetek vedena exekuce nemá s ním nakládat , a to ani s autem
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu otázku. když v tom problém teda není ( v tom přihlášení, když to je na něj jen odhlášeno ), tak jestli mi normálně vystaví malý TP, protože on mi ho nedal ( neměl ho, když to neměl na sebe přihlášené) .
Mám kupní smlouvu,jeho plnou moc, tak si zajedu na evidenčku, zaplatím povinné ručení a pak normálně na magistrát s jeho plnou mocí,kupní smlouvou,velkýp TP, nějakou žádostí o přihlášení a to je všechno?
Děkuji !
s plnou mocí k čemu? Budete na základě plné moci jednat jménem zmocnitele a auto přohlašovat na jeho osobu? Plná moc slouží k tomu aby jste někoho zastupoval a řešil věci jeho jménem, tedy přihlásil auto na něj.
nu: to že něco nevíte, neznamená, že plnou moc nikde nechtějí! Někde plnou moc chtějí, jinak vozidlo nepřihlásí, pokud je na předchozího majitele pouze odhlášené. Úřad od úřadu, většinou stačí neověřená kupní smlouva.
Zdenku, ujiš´tuji Vás, že pan nu o této problematice ví mnoho..
Zkuste mi sdělit, jak bude znít plná moc. Kdo a k čemu koho zmocní?
To že některé úřady chtějí, abyste chodil v bílých ponožkách, přeci neznamená, že je to správné..
Milane, já taky netvrdím, že je to tak správně, ale již se mi několikrát stalo, že plnou moc na některých městských úřadech prostě chtěli.
bussi, to se nikdy nedozvíme. To nesdělí nikdo. Jen říkají napsat plnou moc. Jak rád bych se poučil, kdo koho a k čemu zmocňuje..
No máme hubu a je třeba položit přiblbý dotaz na úřadě, k čemu PM, co tam napsat? Za správný postup považuji třeba v ZL, kde chtěli prohlášení, že ten, na koho je auto odhlášeno ho neprovozoval a prodal, to je i v souladu se zákonem, jinak ho měl na sebe zaregistrovat (3 měsíce po prodeji, bez postihu), Ale jinde zase stačí jen KS (tam pomíjejí těch 10 dnů). Jak píšu mnohokrát, každý úřad to řeší dle svého. Proto je třeba se tázat! a umět položit otázku proč, podle čeho? A oni jsou povinni odpovědět. Zákon ovšem neřeší blbost lidí, zatím
již to zde bylo mnohokrát řešeno, ale tak, ještě jednou.. Ano lze to, postup stejný jako by vozidlo bylo odhlášeno na vás, akorát musíte předložit kupní smlouvu někde chtějí i plnou moc.
Jel jsem kvůli tomu až do kolína a kvůli komplikacím jsem si pro auto byl v 11h večer s tím, že byla zima, tma a spěchalo se. Vin jsem kontroloval a podobné věci. Ale za živého boha mě nenapadlo, že by to prodával, když to má na sebe jen odhlášené ale ne přihlášené. A to to na něj bylo odhlášené 12.8.2013 . Asi mu došlo, že by musel zaplatit eko daň , kdyby to přihlásil, tak to rovnou prodává a já jsem první co se mu ozval.. Mě nevadí jí zaplatit, jde mi jen o to abych s tím přihlašování neměl problémy.
Jinak samozřejmě děkuju..
řeší to zákon 56/2001 Sb. v prvních paragrafech , vyhláška 243/2001 sb o registracoi vozidel, to jen pro případ že chcete mít ve všem jasno a nespoléhat na názoprty laiků, formulář která s epoužívá je přihláška k registartci, v její spodní části je vyjmenován seznam dokladů a dokumentů které žadatel o reguistarci přikládá, stačí se na ten formulář podívat...na úřadech mají telefony
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.