Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HD DVR kamera do auta

Od: jarm® odpovědí: 10 změna:

Koupila jsem přes net jako vánoční dárek kameru do auta: HD DVR HS Porttable DVR with 2,5" TFT LCD Screen.

Návod v češtině byl přiložen - přeložen zřejmě z cizího jazyka, ale jen na parametry, co je součástí balení a návod na obsluhu. Mám k tomu jen káblík do autozapalovače a v návodu je napsáno, nabít baterii 12 hodin (není nabitá). Jak ji mám nabít? Jezdit 12 hodin bez zapnutí? (To byl vtip). Myslela jsem, že tam bude adaptér jako třeba na navigaci. A tak si s tím nevím rady jak nabít po dobu 12tihodin, aby měla potom baterie výdrž. Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Tak vzhledem k tomu, že ta kamera je smysluplná hlavně za provozu, tak je při tom normálně napájena z rozvodu v autě. Jedině v okamžiku, že vypnete motor, tak kamerka běží ještě pár sekund z vlastního zdroje. (u té mé to mám nastavené na 10 sekund). Proto si s tím nelamte hlavu. Normálně jí zapojte do zásuvky a víc se o ní nemusíte starat. V okamžiku, jakmile zapnete zapalování, tak se nastaruje a zároveň se začne nabíjet. Nabíjet se bude po celou dobu jízdy. Po vypnutí kamera zaregistruje snížením palubního napětí, že jste ukončila jízdu a sama se po předvoleném čase vypne. Ta vnitřní baterie slouží hlavně k tomu, aby se nahrávalo i těch pár sekund po vypnutí zapalování. Alespoň u dvou kamer, které mám v autech to takto funguje.

doplněno 05.11.13 00:00:

Tedy přesněji, ta vnitřní baterie slouží k tomu, aby se nahrávalo i v případě nehody kdy akumulátor v autě byl poškozen, nebo byl přerušen přívod ke kameře.

hujer123*
hodnocení

0x

Ověřte si, jestli máte zásuvku pro zapalovač pod napětím i při vypnutém zapalování. Pokud máte akumulítor v pořádku, Nebude 12 hodin nabíjení žádný problém. Pokud je zapalovač bez napětí, raději bych použil například autonabíječku ap.

hodnocení

Moc tomu nerozumím, ale když máme zapnutou autochladničku a vypneme motor, tak autochladnička běží, co to tedy znamená?

doplněno 04.11.13 22:54:

to tedy znamená, že můžu kameru třeba na noc dát k nabíjení do auta a nevybije se mi baterie?

doplněno 04.11.13 22:55:

autonabíječka je to, co nabíjí baterii v autě? Pokud jo, tak tedy nevím, jestli tam mám zrovna vstup jako do autozapalovače

doplněno 04.11.13 23:03:

hlídače tedy nemám, ale baterie snad není před smrtí. Ještě mě napadlo, že otec má navigaci i s adaptérem, možná, že by tam "čudlík" možná pasoval

hujer123*

To znamená, že to můžete zapojit a nechat 12 hodin nabíjet. Při tom můžete buď jezdit nebo vozidlo odstavit. Teď mě tak napadá, když píšete o té chladničce, nemáte k ní hlídač napětí akumulátoru chránící jej před vybitím? Dal by se pro jistotu použít.

doplněno 04.11.13 22:57:

Jak už jsem psal, pokud není akumulátor před smrtí, neublíží mu to. Je to jako byste nabíjela navigaci nebo telefon.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Mám stejnou kameru a návod ve slovenštině jsem si stáhl z netu.I když je na kameře zdířka pro adaptér(vpravo AV OUT) ani po několika pokusech s různými adaptéry s nabíjecím proudem 3.7V! jsem neuspěl.Baterie je běžná nabíjecí do telefonu BL 5C.

Jak Vám radí další,nechejte kameru nabíjet třeba přes noc ,autobaterii by to nemělo vybít.

doplněno 05.11.13 20:16:

Protože zásuvka autozapalovače na mém voze je po vyjmutí klíčku bez napětí,vyřešil jsem to tak,že jsem nechal zapalování zapnuté a abych předešel vybití autobatere,nechal jsem ji na dobíječce.Kamera se nabila a já ráno nastartoval.

hujer123*

Pozor na poškození kamery, AV OUT znamená audio/video výstup! Není divu, že jste s nabíjením neuspěl! Nabíjí se pravděpodobně přes miniUSB.

ivca1207
Dobrý den chtěla bych poradit kde na internetu seženu český navod pro tuto kameru o které se bavíte, už jsem zkoušela něco najít, ale pokaždé mě to nasměruje na nákup nové, já potřebuji jen návod :) mohl by mi prosím někdo poradit, předem moc dekuji
hodnocení

k té kameře jsem měla takovou jednoduchou "kuchařku". Protože to bylo malé písmo, nechala jsem si zvětšit na papír A3 a malý zřejmě vyhodila, zkusím se ještě podívat nebo nějak překopírovat aspoň po částech ten velký manuál

hodnocení

uf - tak jsem to našla. Musíte si s tím malým písmem nějak poradit, když tak stáhnout a někde na kopírce si to zvětšit.

HD DVR kamera do auta
ivca1207

dekuju moc, zachranila jste mě od nekonečného hledání :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]