Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přihlásit auto když nemám OP ale papírek

Od: verunka20 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, včera jsem si v bazaru koupila ojeté auto,smlouva je psaná na určitou adresu,kterou jsme měla na občance,ale dnes jsem si musela dojít na uřad nahlásit změnu trvalého pobytu, tudíž místo občanky mám jen ten náhradní papírek.Zajímá mě tedy, zdali mi auto normálně přihlásí bez problémů, nebo jestl s tím nějaké potíže budou když mám místo OP ten papírek..Předem děkuji za odpověd.. Novotná

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že na náhradní doklad Vám auto nepřihlásí. Někdy je problém na ten papírek i vyzvednutí dop. dopisu na poště. Zdravím!

jezevcauto
hodnocení

0x

Je to snadný. Napíšeš plnou moc komukoliv s tím, že "já, níže podepsaná ta a ta, narozená tam a tam, trvale bytem tam a tam tímto uděluji plnou moc tomu a tomu (opět narození a byt) k vyřízení všech náležitostí spojených s registrací motorového vozidla (údaje o vozidlu). Podepíšeš to, on připíše "plnou moc přijímám v plném rozsahu" a taky to podepíše. A pak tam prostě dojde místo tebe...

jezevecauto

dodatek : nemusí být notářsky ověřená, stačí cár papíru

verunka20
hodnocení

Jéé děkuji za radu..takže když to řeknu jednoduše tak stačí když dám plnou moc své kamarádce která sice auto nevlastní a nemá ani ŘP..stačí když jí dám plnou moc a vozidlo které jsem zakoupila mi bez mé přítomnosti na registru napíšou normálně na mě?ačkoliv já se tam vůbec neukážu?netušila jsem že to tak jde, to slyším poprvéa nemám s tím žádné zkušenosti..a když už bych tam chtěla jít si to vyřídit já sama osobně tak mi to určitě udělají i když mám ten náhradní papírek nebo ne?protože ten náhradní papírek slouží jako OP..Děkuji :)

jezevecobecny

Samozřejmě, nikdo nebude zkoumat, jestli má ŘP nebo ne. Vlastníkem auta může být i ten, kdo ŘP nemá... S tím papírkem nevím, já bych tam prostě někoho poslal za flaštičku dobrého červeného... :)

buss
hodnocení

0x

Dycky jsou možnosti, ale není problém na úřadě aby si to ověřili v evidenci obyvatel (pokud se jim něco nelíbí, stejně tak učiní). Měníte přece i ŘP, pas není-li pravda (předložte oboje...). Ale, proč dotaz nepoložíte na úřadě? Když by nevěřili, jak vám na náhradní doklad vydají OP? Jak bude Policie kontrolovat totožnost? Chudáci orgáni VB když chtěli zkontrolovat totožnost mimo pracovní dobu v evidenci (to se volao telefonem + ...).

nu*
hodnocení

0x

normálně bez problémů...totožnost doložíte starou občankou, je v ní fotka, a novou adresu papírkem, na evidenci obyvatel byla npová adresa vložena do elektronického systému a ze systému se pak tisknou osobní údaje do technického průkazu

povinností úředníka je podle záíkopna OVĚŘIT totožnosdt každého žadateůle, to snad všichni chápeme

pokud jde o správní řízení, tam jasně uvedeno co se dokládá a kontroluje, je to jméno, příjmení, datum narození a trvalý pobyt

proto je jediným dokladem OBČANKA, pas nestačí není tam totiž trvalý pobyt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]